طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی، ساده و خیلی خوشمزه

به گزارش سفر به کیش، قیمه، یکی از خورش های محبوب و اصیل ایرانی است که طعم بی نظیر آن دل هر کسی را می برد. این خورش خوشمزه را می توان هم با گوشت تکه ای و هم با گوشت چرخ نموده قلقلی تهیه کرد. هر کدام از این روش ها طعم و بافت متفاوتی به قیمه می دهند. اما اگر در پی یک قیمه مجلسی و خوش طعم با تکه های گوشت قلقلی آبدار هستید، طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی به شکل ساده و گام به گام را از دست ندهید.

طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی، ساده و خیلی خوشمزه

مواد لازم برای تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی

  • گوشت چرخ نموده 500 گرم
  • لپه 200-250 گرم
  • پیاز 2 عدد
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
  • رب 2-3 قاشق غذاخوری
  • لیمو عمانی 2-3 عدد

طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی

1. آماده کردن لپه

اولین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی درست مثل طرز تهیه خورشت قیمه جا افتاده این است که لپه را خوب بشویید بعد در میزانی آب بگذارید تا خوب خیس بخورد و نفخش گرفته گردد. بهتر است لپه حداقل یک تا دو ساعت خیس بخورند.

2. آماده سازی گوشت قلقلی

هم زمان که لپه را خیسانده اید، زمان آن است که گوشت قلقلی را آماده کنید برای این کار گوشت چرخ نموده را با پیاز رنده شده، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مخلوط کنید و خوب ورز دهید بعد، از این مخلوط گلوله های کوچکی به مقدار گردو درست کنید. بعد در یک ظرف مناسب گوشت قلقلی ها را اضافه نموده و تفت دهید تا تغییر رنگ دهند.

3. پخت قیمه با گوشت قلقلی

اکنون در این مرحله لپه را که از قبل خیس نموده بویدد آبکش کنید بعد آن را در قابلمه مناسب تهیه خورشت با پیاز سرخ شده و البته نمک، فلفل و ادویه مناسب قیمه و البته رب ابتدا تفت دهید بعد آب کافی برای تهیه خورشت را اضافه کنید و اجازه دهید لپه بپزد. بهتر است برای آن که رنگ قیمه شما خوب باشد حتما کف حاصل از پخت لپه را بگیرید.

بعد از این که لپه حدود 45 دقیقه در قابلمه با در بسته پخت، در قابلمه را باز کنید و لیمو عمانی و گوشت قلقلی سرخ شده را به خورشت اضافه کنید و مجدد اجازه دهید خوشت حدود 30 تا 34 دقیقه دیگر بپزد تا جا بیافتد. فقط در این مرحله حتما حرارت را کم کنید تا خورشت به آرامی بپزد و جا بیافتد و گوشت قلقلی شما وا نرود. در اواخر پخت، در ظرف را بردارید تا آب اضافی خورشت تبخیر گردد.

نکته: قبل از اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت، آن را با چنگال چند سوراخ ایجاد کنید تا طعم آن بهتر به خورشت نفوذ کند.

نکات تکمیلی برای تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی

پخت خورشت قیمه با گوشت قلقلی درست مثل طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی یکی از لذت بخش ترین تجربیات آشپزی است. این غذا خوشمزه و پرطرفدار، با طعمی بی نظیر و بافت نرم گوشت قلقلی ها می تواند هر میهمانی را دلنشین تر کند. اگرچه پخت قیمه کار سختی نیست، اما رعایت چند نکته کوچک می تواند طعم آن را دوچندان کند.

نکاتی برای تهیه گوشت قلقلی مناسب قیمه

برای تهیه برترین گوشت قلقلی، از گوشت چرخ نموده ای با نسبت مناسب چربی و گوشت بهره ببرید. گوشت چرخ نموده گوسفندی یا مخلوط گوسفندی و گوساله، گزینه های مناسبی هستند.

برای ترد شدن گوشت قلقلی ها هم می توانید آن ها را قبل از اضافه کردن به خورشت در آرد سوخاری بغلطانید.

برای اینکه گوشت قلقلی ها هنگام پخت وا نروند، آن ها را با حرارت ملایم و به آرامی در روغن تفت دهید تا سطح آن ها بسته گردد. بعلاوه می توانید کمی آرد به گوشت چرخ نموده اضافه کنید تا قلقلی ها بهتر به هم بچسبند.

البته یکی از گزینه های مجذوب کننده برای تهیه قیمه متفاوت، استفاده از پنیر کبابی به جای گوشت یا در کنار گوشت قیمه است. طرز تهیه خورشت قیمه با پنیر کبابی را هم می توانید در کتاب کاله با جزییات مطالعه کنید.

راز خوشمزه شدن قیمه

برای طعم بهتر می توانید از چوب دارچین یا پودر سیر هم برای پخت قیمه بهره ببرید. البته به صورت کلی یادتان باشد ادویه قیمه که در این غذا به کار می برید می تواند کلید خوشمزه شدن غذایتان باشد.

البته یادتان باشد خیلی ها علاوه بر اضافه کردن ادویه مناسب، استفاده از زعفران را به عنوان اصلی ترین راز خوشمزه شدن قیمه می دانند و حتی عده ای اضافه کردن میزانی گلاب را هم به بهبود طعم این غذا لازم می دانند و راز خوشمزه شدن قیمه نذری را به وجود این دو نسبت می دهند.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 11 شهریور 1403 بروزرسانی: 11 شهریور 1403 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2315

به "طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی، ساده و خیلی خوشمزه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورشت قیمه با گوشت قلقلی، ساده و خیلی خوشمزه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید