طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با تمر هندی در 7 مرحله ساده
به گزارش سفر به کیش، خورش بامیه جنوبی یا عربی یکی از روش های طبخ خوشمزه خورشت بامیه است که با گوشت قرمز یا مرغ، تهیه می گردد. طرز تهیه خورش بامیه در شهرهای مختلف، کمی با هم فرق می نماید. در این میان به نظر می رسد خاص ترین و مجذوب کننده ترین دستور پخت خورش بامیه، متعلق به جنوبی ها است. در این مقاله از در ، طرز تهیه خورشت بامیه جنوبی با تمر هندی و نکات پخت و خوشمزه شده خورش بامیه خوزستانی را به شما آموزش خواهیم داد.
مواد لازم برای تهیه خورش بامیه جنوبی و خوزستانی (برای 4 نفر)
مواد اولیه | مقدار مورد احتیاج |
گوشت گوسفند یا گوساله (سردست یا ران) | 300 گرم |
بامیه | 300 گرم |
لپه | 1/3 لیوان فرانسوی دسته دار |
پیاز (برای پیاز داغ) | 1 عدد میانه |
سیر (برای سیر داغ) | 4 حبه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
پوره گوجه فرنگی | 1 لیوان فرانسوی دسته دار |
تمر هندی | 100 گرم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به مقدار لازم |
پودر زیره، فلفل قرمز و پودر زنجبیل | به مقدار لازم |
روغن سرخ کردنی یا کره | به مقدار کافی |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
برنج | برای سرو خورشت بامیه جنوبی |
مدت زمان آماده سازی مواد: 2 ساعت
مدت زمان مورد احتیاج برای پخت خورش بامیه جنوبی با تمر هندی: 2 ساعت
مراحل طرز تهیه خورش بامیه به سبک جنوبی ها
خورش بامیه اهوازی ها و خوزستانی ها دو تفاوت عمده با دیگر شهرها دارد و آن این است که از تمر هندی به عنوان چاشنی و از لپه یا نخود برای خوشرنگ و لعاب دار شدن خورش استفاده می گردد. در ادامه مراحل طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با لپه و تمر هندی را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد خورش بامیه را آماده کنید
برای تهیه خورش بامیه خوزستانی، ابتدا لپه ها را پاک کنید و از 2 تا 4 ساعت قبل آنها را بشویید و با مقداری آب بخیسانید تا نفخ آنها گرفته گردد. برای آغاز آشپزی، گوشت ها را بشویید و در تکه های کوچک خورشتی خرد کنید. هر چه مقدار گوشت ها کوچک تر باشند، زودتر می پزند. گوجه ها را هم بشویید و رنده یا در مخلوط کن پوره کنید.
در صورت تمایل می توانید انواع حبوبات مثل لپه و گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله را از فروشگاه های زنجیره ای به روش های خرید یا اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: پیاز و سیر را تفت دهید
یک پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز یا خلالی باریک، خرد کنید. سیرها را هم پوست بگیرید و ریز خرد کنید یا رنده کنید. در یک قابلمه مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس پیازها را در روغن تفت دهید تا سبک و طلایی گردد. بعد سیرها را اضافه کنید و تفت دهید تا عطر آنها خارج گردد.
برای خرید پیاز داغ منجمد، سیر داغ و روغن سرخ کردنی می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
مرحله سوم: گوشت را تفت دهید
در این مرحله، گوشت را به پیازها و سیرها اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آنها تغییر کند و به سفیدی بزند. سپس ادویه ها شامل زردچوبه و فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر زیره سبز، فلفل قرمز و دیگر ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید و تفت دهید تا طعم خامی آنها گرفته گردد. لپه ها را از آب بکشید و در قابلمه به گوشت اضافه کنید و تفت دهید.
انواع ادویه معطر غذا مثل زردچوبه، فلفل سیاه، پودر زنجبیل، پودر زیره سبز، فلفل قرمز و … را به روش های خرید حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می توانید تهیه کنید.
مرحله چهارم: گوشت خورش بامیه را بپزید
سپس رب گوجه () را در قابلمه بریزید و کمی تفت دهید تا رنگ باز کند و طعم خام آن گرفته گردد. پوره گوجه را هم اضافه نموده و صبر کنید تا پوره گوجه بپزد و رنگ بدهد. حدود 10 دقیقه گوشت را با پوره گوجه فرنگی روی حرارت ملایم بگذارید.
بعد به مقدار 3 یا 4 لیوان دسته دار فرانسوی آب جوش به قابلمه گوشت ها اضافه کنید. وقتی آب آغاز به حباب زدن از اطراف کرد، حرارت را کم کنید تا گوشت خورش به آرامی بپزد و نرم شوند. (اگر می خواهید گوشت زودتر بپزند، می توانید از زودپز برای پخت گوشت و لپه بهره ببرید)
شما می توانید رب گوجه فرنگی را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
مرحله پنجم: تمر هندی و بامیه را آماده کنید
در حین پخت گوشت ها، تمر هندی را در یک کاسه بریزید و به آن به مقدار 1 لیوان آب گرم اضافه کنید. تمرها را با دست یا قاشق هم بزنید تا رقیق گردد. اجازه دهید به مدت 15 دقیقه تمر در آب حل گردد. قسمت ساقه بامیه ها را با چاقو جدا کنید و بامیه ها را در یک قابلمه با مقداری آب و نمک (و چند قطره آبلیمو) بخیسانید. سپس آنها را آبکش کنید و بشویید. بامیه ها را روی یک پارچه نخی تمیز پهن کنید تا آب آنها خشک گردد.
برای خرید تمر هندی و آبلیمو می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
مرحله ششم: بامیه ها را تفت دهید
بعد از اینکه، آب اضافی بامیه ها گرفته شد، در یک تابه، مقداری روغن یا کره بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ گردد. سپس بامیه ها را در تابه تفت دهید. احتیاجی نیست که بامیه ها سرخ شوند، همین که تفت بخورند، کافی است. بامیه ها را بیرون بیاورید. وقتی گوشت و لپه ها پختند و نرم شدند، بامیه ها را در قابلمه خورش بریزید.
انواع کره حیوانی یا گیاهی را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های می توانید بخرید.
مرحله هفتم: تمر هندی را به خورش بامیه اضافه کنید
مایه تمر هندی را از صافی رد کنید تا هسته ها و پوست تمبرها گرفته گردد. سپس تمبر را به گوشت و بامیه ها اضافه کنید. مواد را به آرامی هم بزنید. نمک و فلفل غذا را بچشید و آنها را مقدار کنید. اجازه دهید خورش جا بیفتد و غلیظ گردد.
مرحله آخر: خورش بامیه جنوبی را سرو کنید
بعد از آماده شدن خورش بامیه جنوبی، شعله گاز را خاموش کنید و خورش بامیه با تمر هندی را با ، سبزی خوردن تازه و سرو کنید.
برای خرید برنج ایرانی مرغوب یا برنج خارجی می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.
طرز تهیه خورش بامیه جنوبی به روش های دیگر
روش تهیه خورش بامیه جنوبی با مرغ
برای طرز تهیه خورش بامیه جنوبی با مرغ، به جای گوشت گوسفندی یا گوساله، سینه یا ران مرغ را می توانید با پیاز، سیر و ادویه ها تفت دهید و به همراه لپه، پوره و رب گوجه و مقداری آب بپزید. بعد از پخت مرغ و لپه، بقیه مراحل را مانند روش بالا، تکرار کنید. در این روش بهتر است مقدار مرغ را برای 4 نفر، بیشتر از مقدار گوشت و حدود 600 گرم در نظر بگیرید.
برای خرید می توانید از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی اقدام کنید.
روش تهیه خورش بامیه با سیب زمینی
برای تهیه خورش بامیه جنوبی با سیب زمینی، می توانید لپه را حذف نموده یا لپه را هم بهره ببرید. در این روش، یک سیب زمینی را پوست بگیرید، نگینی خرد نموده و در تابه با کمی روغن تفت دهید. در 20 دقیقه پایانی پخت و به همراه بامیه ها، سیب زمینی ها را به گوشت خورشتی اضافه کنید. سیب زمینی باعث لعاب دادن به خورش می گردد. بقیه مراحل را مانند روش اول به ترتیب دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه خورش بامیه جنوبی
- می توانید رب گوجه فرنگی را همراه با تمر هندی و بعد از پخت گوشت به خورش بامیه جنوبی یا عربی اضافه کنید. اگر رب گوجه، نمک زیادی داشته باشد، باعث دیرتر پختن گوشت می گردد. در این صورت حتما رب گوجه را ابتدا با روغن یا کره تفت دهید و بعد به خورش بیفزایید.
- به جای لپه می توانید از نخود هم در تهیه خورش بامیه جنوبی بهره ببرید.
- مقدار استفاده از تمر هندی سلیقه ای است. می توانید آن را بیشتر یا کمتر در نظر بگیرید.
- استفاده از 1 یا 2 قاشق غذاخوری آبلیمو به بامیه ها در هنگام خیساندن بامیه ها، باعث گرفتن لزجی بامیه ها می گردد.
- تفت دادن بامیه ها قبل از اضافه کردن به گوشت خورشتی، هم باعث خوشمزه تر شدن و هم سالم تر ماندن ظاهر بامیه ها می گردد ولی اگر می خواهید خورش بامیه رژیمی باشد، می توانید بامیه ها را تفت نداده به خورش بیفزایید.
فوت و فن های خوشمزه شدن خورش بامیه جنوبی
چه کار کنیم خورش بامیه لزج نگردد؟
1- از بامیه های ریز و سفت بهره ببرید.
2- نوک سر بامیه ها را نزنید و فقط ته بامیه ها را بزنید، طوری که دانه های بامیه تعیین نشوند.
3- بامیه ها را در آب نمک و آبلیمو بخیسانید.
4- بامیه ها را قبل از اضافه کردن به گوشت، با کره یا روغن، کمی تفت دهید.
5- بامیه ها را روی حرارت ملایم بپزید. بامیه زود می پزد، از پختن بیش از حد آنها خودداری کنید چون بامیه ها له می شوند و عصاره آنها خارج می گردد.
6- در هنگام هم زدن بامیه ها، این کار را با شدت انجام ندهید تا بامیه ها باز نشوند.
ادویه خورش بامیه جنوبی چیست؟
جنوبی ها در خورش بامیه به عنوان ادویه، ترکیبی از زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پودر زنجبیل و کمون (زیره سبز) می ریزند. می توانید به دلخواه یک چوب دارچین هم در خورش بیندازید و بعد از پخت، آن را بیرون بیاورید
برترین گوشت برای خورش بامیه جنوبی چیست؟
گوشت ماهیچه گوسفندی یا گوساله برای تهیه خورش بامیه گزینه بسیار خوبی است. اگر می خواهید خورش بامیه جنوبی با مرغ درست کنید، ران یا سینه مرغ را می توانید بهره ببرید.
ویژگی اصلی خورش بامیه جنوبی و خوزستانی چیست؟
در خورش بامیه جنوبی، به عنوان چاشنی از تمر هندی استفاده می گردد. بعلاوه استفاده از لپه، نخود یا سیب زمینی در خورش بامیه برای لعاب دادن و خوشرنگ شدن خورش بامیه، متداول است.
محصولات مرتبط
آلوچه ترش لیوانی با طعم آلو 85 گرمی ترشین
19,300 تومان 19,484 تومان 1% تخفیف
پودر لیمو عمانی 50 گرمی گلستان
10,800 تومان 10,900 تومان 1% تخفیف
فلفل قرمز سلفونی 75 گرمی گلستان
33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف
ادویه زردچوبه پت 90 گرمی فامیلا
33,500 تومان 33,900 تومان 1% تخفیف
پودر زنجبیل پت 55 گرمی گلستان
39,700 تومان 39,900 تومان 1% تخفیف
پودر زیره 60 گرمی گلستان
66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف
فلفل سیاه 75 گرمی گلستان
56,300 تومان 56,900 تومان 1% تخفیف
فلفل قرمز 150 گرمی فامیلا
66,900 تومان 67,900 تومان 1% تخفیف
آبلیمو 430 گرمی با نیم لیوان
47,900 تومان 49,000 تومان 2% تخفیف
آبلیمو 1 لیتری اروم آدا
68,900 تومان 69,532 تومان 1% تخفیف
رب گوجه شیشه 720 گرم رعنا
33,000 تومان
پیاز سرخ شده 180 گرم سورنجان
91,200 تومان 91,900 تومان 1% تخفیف
سیر سرخ شده 200 گرم لاریج سار
107,900 تومان 110,000 تومان 2% تخفیف
روغن مخصوص سرخ کردنی بدون پالم(شفاف) فامیلا
ناموجود
روغن مایع سرخ کردنی کم جذب (ویژه) 810 گرم طبیعت گلد
49,500 تومان 50,000 تومان 1% تخفیف
لپه بسته سلفونی 900 گرمی مادلین
89,900 تومان 99,900 تومان 10% تخفیف
لپه 900 گرم مث چی
97,200 تومان 97,900 تومان 1% تخفیف
کره حیوانی 50 گرمی پیور فرش
17,900 تومان 18,200 تومان 2% تخفیف
گردن بی پوست مرغ تازه 900 گرمی رزا
29,700 تومان
سبزی قورمه سرخ شده منجمد 400 گرم نوبر سبز
122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف
ذرت دان 400 گرمی نوبر سبز
79,900 تومان 88,700 تومان 10% تخفیف
پیاز سرخ شده 150 گرمی نوبر سبز
122,900 تومان 137,700 تومان 11% تخفیف
منبع: افق کوروش