طرز تهیه مرغ شاندیزی ، خوشمزه ترین روش پخت چلو مرغ مشهدی

به گزارش سفر به کیش، طرز تهیه مرغ شاندیزی یکی از متفاوت ترین و خوشمزه ترین روش های پخت مرغ به روش مشهدی است. در طرز تهیه مرغ مشهدی رستورانی مثل ، از رب گوجه فرنگی برای طبخ مرغ استفاده نمی شود. در عین حال، طعم مرغ به خاطر پیاز داغ فراوان بسیار خوشمزه و بدون بو است. فقط زمان پخت این مرغ معروف مشهدی، طولانی خواهد بود. چلو مرغ شاندیزی یا مرغ مشهدی را می توانید برای مهمانی ها و دورهمی های خود با برنج سفید یا زعفرانی سرو کنید. در این مقاله از در ما طرز تهیه مرغ شاندیزی به عنوان یک و فوت و فن های پخت و خوشمزه شدن مرغ شاندیزی به روش رستوران را به شما آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه مرغ شاندیزی ، خوشمزه ترین روش پخت چلو مرغ مشهدی

مواد لازم برای تهیه مرغ شاندیزی زعفرانی (برای 4 نفر)

مواد اولیهمیزان مورد نیاز
گوشت مرغ (سینه یا ران)4 تکه
پیاز (برای پیاز داغ)2 عدد درشت
هویج3 عدد میانه
سیر3 تا 4 حبه
فلفل دلمه ای1 عدد
لیموترش یا آبلیمو2 عدد یا 2 قاشق غذاخوری
آب جوش2 لیوان فرانسوی دسته دار
زعفران (دم کرده غلیظ)3 قاشق غذاخوری
چوب دارچین1 عدد
زردچوبه1 قاشق غذاخوری
پودر زیره1/4 قاشق چای خوری
فلفل سیاه و نمکبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان لازم
برنجبرای سرو مرغ شاندیزی

مدت زمان آماده سازی مواد: 15 دقیقه

مدت زمان مورد نیاز برای پخت مرغ شاندیزی: 2 ساعت

مراحل طرز تهیه مرغ شاندیزی (مرغ مشهدی)

طعم مرغ شاندیزی با سبزیجاتی مثل هویج، فلفل دلمه ای و پیاز، بسیار لذیذ می شود و با چاشنی آبلیمو، خوشمزه تر هم خواهد شد. در ادامه طرز تهیه مرغ شاندیزی با پیاز و زعفران را به روش زیر دنبال کنید.

مرحله اول: مرغ را آماده کنید

در ابتدا تکه های مرغ را بشویید. بهتر است تکه ها درشت باشند. مرغ ها را در آبکش بگذارید تا خونابه آنها خارج شود. سپس پیازها را پوست بگیرید و به صورت خلالی باریک خرد کنید. فلفل دلمه ای و هویج ها را هم بشویید کنار بگذارید.

در صورت تمایل می توانید گوشت مرغ را به روش های خرید یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنید.

مرحله دوم: پیازها را سرخ کنید

در یک قابلمه میزانی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید تا روغن داغ شود. سپس پیازهای خلالی خرد شده را در روغن بریزید و شروع به تفت دادن کنید تا پیازها کاملا نرم، سبک و شیشه ای شوند. بعد تکه های مرغ را روی پیازها بگذارید و نصف پیازهای سرخ شده را روی مرغ ها بریزید. شعله را کم کنید تا مرغ ها با پیاز آب بیندازند و عطر و طعم پیازها به خورد مرغ ها برود.

برای خرید روغن سرخ کردنی و پیاز داغ آماده منجمد می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله سوم: ادویه ها و هویج را اضافه کنید

بعد از گذشت 15 دقیقه ادویه های غذا را اضافه کنید. فلفل سیاه، زردچوبه و زیره را اضافه کنید. پوست هویج را بگیرید و هویج را به صورت حلقه ای خرد کنید. حلقه های هویج را روی مرغ بریزید. درب قابلمه را ببندید تا مرغ ها طعم بگیرند. سپس فلفل دلمه ای را از وسط نصف کنید و تخم های آن را بیرون بیاورید. فلفل دلمه ای را به صورت خلالی خرد کنید و در قابلمه بریزید.

برای خرید انواع ادویه غذا مثل زیره، زردچوبه و فلفل سیاه را می توانید از فروشگاه های به روش های خرید حضوری یا اینترنتی اقدام کنید.

مرحله چهارم: مرغ شاندیزی را بپزید

بعد از اینکه سبزیجات را اضافه کردید، سیر را پوست بگیرید و درشت خرد کنید یا صورت درسته داخل قابلمه بیندازید. حدود 5 دقیقه صبر کنید تا طعم سبزیجات و سیر با مرغ ترکیب شود. بعد به میزان 2 لیوان آب جوش در قابلمه بریزید. چوب دارچین را هم در قابلمه بیندازید و اجازه دهید مرغ ها روی حرارت ملایم، به مدت 2 ساعت به خوبی بپزد و لعاب بیندازد.

مرحله پنجم: چاشنی های مرغ شاندیزی زعفرانی را اضافه کنید

بعد از 1 و نیم ساعت، گوشت ها کاملا طعم دار و نرم می شوند. زعفران را با کمی قند بسایید و یک تکه یخ روی آن بیندازید. صبر کنید تا یخ ها ذوب شوند و زعفران ها رنگ و طعم شان آزاد شود.

لیمو ها را هم بشویید و نصف کنید. آب لیموها را بگیرید و هسته آنها را جدا کنید. اگر لیمو ندارید از آبلیمو استفاده کنید. سپس نمک، زعفران و آبلیمو را به قابلمه مرغ شاندیزی اضافه کنید. دوباره اجازه دهید به مدت نیم ساعت مرغ ها بپزند و چاشنی ها به خورد این مرغ مشهدی لذیذ بروند.

آبلیمو و زعفران را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله ششم: چلو مرغ شاندیزی را سرو کنید

وقتی سس غذا غلیظ شد و مرغ ها جا افتادند، می توانید شعله را خاموش کنید. مرغ شاندیزی را از قابلمه بیرون بیاورید و در ظرف سرو بگذارید. سپس سس داخل قابلمه را صاف کنید و در یک کاسه جدا بریزید. مرغ شاندیزی را همراه با یا زعفرانی سرو کنید.

شما می توانید انواع برنج را به روش های خرید حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنید.

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه مرغ شاندیزی رستورانی

  • در تهیه مرغ شاندیزی یا همان مرغ مشهدی رستورانی، اگر تکه های مرغ درشت تر باشند، غذای شما ظاهر مجلسی تری خواهد داشت.
  • می توانید ابتدا تکه های مرغ را در میزانی روغن داغ سرخ کنید، سپس با پیاز و بقیه ادویه ها آن را طعم دار کرده و بپزید.
  • بهتر است به عنوان چاشنی، از آب لیموترش تازه در این غذا استفاده کنید.
  • می توانید پیازهای داخل قابلمه را بعد از پخت مرغ ها، جدا کنید و در تابه با میزانی روغن سرخ کنید. سپس با پیازهای سرخ شده کاراملی روی مرغ های سرخ شده را تزیین کنید.

فوت و فن های خوشمزه شدن چلو مرغ شاندیزی

فرق مرغ شاندیزی با چلو مرغ چیست؟

برای تهیه مرغ شاندیزی از رب گوجه فرنگی در ترکیبات غذا استفاده نمی شود و طعم آن نسبت به پخت مرغ به روش عادی، ترش تر است چون از میزان بیشتری آبلیموی تازه در آن استفاده می شود..

بوی مرغ شاندیزی با چه چیزی گرفته می شود؟

برای گرفتن بوی زهم مرغ شاندیزی، از فلفل دلمه ای، سیر، هویج و ادویه هایی مثل پودر زیره، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه استفاده می شود.

راز خوشمزه شدن مرغ شاندیزی چیست؟

مهم ترین راز خوشمزگی چلو مرغ شاندیزی یا همان مرغ پیازی، پخت مرغ با پیاز فراوان کاراملی است.

محصولات مرتبط

نمک تصفیه شده خوراکی یددار سلفونی 1000گرمی فردینه

10,900 تومان 12,900 تومان 16% تخفیف

زردچوبه 430 گرمی پت گلها

287,750 تومان 299,350 تومان 4% تخفیف

دارچین 75گرمی سلفونی گلستان

34,500 تومان 34,900 تومان 1% تخفیف

زردچوبه 550 گرمی گلستان

119,900 تومان 137,900 تومان 13% تخفیف

زعفران دو گرمی نوین زعفران

299,000 تومان 445,000 تومان 33% تخفیف

پودر زیره 60 گرمی گلستان

58,900 تومان 67,900 تومان 13% تخفیف

پودر فلفل سیاه پت 80 گرمی فامیلا

94,900 تومان 99,900 تومان 5% تخفیف

سرکه سفید 1000 گرمی کیمبال

39,900 تومان 49,500 تومان 19% تخفیف

آبلیمو 500 گرمی مهرام

59,900 تومان 67,000 تومان 11% تخفیف

پیاز سرخ شده خلال 300 گرم لاریج سار

172,900 تومان 175,000 تومان 1% تخفیف

برنج 10 کیلویی گلستان

1,229,000 تومان 1,499,000 تومان 18% تخفیف

برنج هندی دانه بلند 1121- 10 کیلویی جشنواره

515,900 تومان 610,000 تومان 15% تخفیف

روغن آفتابگردان ویتامینه 1350 گرمی کتابی رعنا

80,900 تومان 81,900 تومان 1% تخفیف

روغن سرخ کردنی بدون پالم 1620 گرمی غنچه

109,600 تومان

سبزی منجمد قرمه 400 گرمی گل پونه

46,800 تومان

منبع: افق کوروش
انتشار: 13 مرداد 1403 بروزرسانی: 13 مرداد 1403 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2311

به "طرز تهیه مرغ شاندیزی ، خوشمزه ترین روش پخت چلو مرغ مشهدی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ شاندیزی ، خوشمزه ترین روش پخت چلو مرغ مشهدی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید