طرز تهیه رولت مرغ

به گزارش سفر به کیش، برای طرز تهیه رولت مرغ، گوشت مرغ را چرخ کنید و آن را با پیاز و سیر رنده شده، زعفران، آرد سوخاری، نمک و ادویه مخلوط کنید. سپس، این مخلوط گوشتی را روی یک لایه پلاستیک چرب شده بریزید و به صورت یک لایه نازک پهن کنید. در ادامه، مواد میانی رولت شامل هویج آبپز، زرشک و جعفری را داخل لایه گوشتی بریزید و آن را رول کنید. پس از 30 دقیقه استراحت در یخچال، رولت را داخل روغن سرخ کنید و در 30 دقیقه پایانی پخت، مقداری سس گوجه ای روی آن بریزید و درب تابه را ببندید. در نهایت، رولت مرغ را به شکل دلخواه برش بزنید و سرو کنید.

طرز تهیه رولت مرغ

در ادامه، جدول مشخصات غذایی رولت مرغ را با هم می بینیم:

رولت مرغ
تعداد نفرات4 نفر
زمان آماده سازی40 دقیقه
زمان پخت غذاحدود 1 ساعت
میزان سختیمیانه
میزان کالری در هر 100 گرم134 کیلو کالری

طرز تهیه رولت مرغ برای مهمانی

انواع غذا با گوشت و مرغ تنوع قابل توجهی دارند. اما اگر از غذاهای تکراری مثل زرشک پلو با مرغ یا کباب کوبیده خسته شده اید، این بار رولت مرغ را امتحان کنید. رولت مرغ برای مهمانی یک انتخاب عالی است و مطمئن باشید که همه مهمان ها از آن استقبال خواهند کرد. در ادامه، جدول مواد لازم و مراحل طرز تهیه رولت مرغ را با هم می بینیم:

مواد لازم برای تهیه رولت مرغ خانگی

مواد اولیه را مطابق جدول زیر آماده کنید. این میزان مواد مناسب 4 نفر بوده و واضح است که برای تهیه رولت مرغ برای 10 نفر یا بیشتر، باید با حفظ نسبت ها مواد اولیه را بیشتر کنید. شما می توانید برای تهیه مرغ تازه و باکیفیت، سری به خبرنگاران بزنید و این خرید آسان را به وسیله قصابی آنلاین خبرنگاران انجام دهید.

مواد لازممیزان مورد احتیاج
سینه و ران مرغ400 گرم
پیاز1 عدد
سیر2 حبه
تخم مرغ1 عدد
هویج آبپز2 عدد
جعفری1 دسته کوچک
آرد سوخاری2 قاشق غذاخوری
زعفران دم نموده2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

مواد لازم برای سس رولت مرغ

برای تهیه سس این غذای لذیذ، مواد اولیه زیر را آماده کنید:

مواد لازممیزان مورد احتیاج
پیاز1 عدد
رب گوجه فرنگی2 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان لازم
روغنبه میزان لازم

مراحل دستور پخت رولت مرغ

طرز تهیه رولت مرغ را مطابق مراحل زیر پیش ببرید:

مرحله اول

ابتدا گوشت مرغ را داخل میکسر یا چرخ گوشت، میکس کنید. سپس، پیاز و حبه های سیر را بشویید و پوست بگیرید. در ادامه، آن ها را به صورت ریز رنده کنید و پس از گرفتن آب پیاز، این مواد را در کاسه ای مناسب با گوشت مرغ مخلوط کنید.

مرحله دوم

حالا تخم مرغ را داخل کاسه بشکنید. سپس، زعفران دم نموده، آرد سوخاری، ادویه ها و نمک را هم داخل کاسه بریزید. در ادامه، تمام مواد را کاملا مخلوط کنید تا حالتی یکدست و چسبناک پیدا نمایند.

مرحله سوم

در این مرحله از طرز تهیه رولت مرغ، یک لایه پلاستیک روی سطح کار پهن کنید و روی آن با برس آشپزی، میزانی روغن بمالید. در ادامه، دستان خود را چرب کنید و مایه رولت را به صورت کاملا یکدست روی پلاستیک بریزید و پهن کنید.

مرحله چهارم

حالا هویج آبپز را با زرشکی که از قبل شسته و آبکش نموده اید وسط مایه رولت بریزید. کمی هم جعفری ساطوری شده اضافه کنید. سپس با یاری پلاستیک، مایه رولت را به صورت رول بپیچید و با دست کمی فشار دهید تا حالت منسجم پیدا کند.

مرحله پنجم

در ادامه، رولت مرغ را 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. بعد از گذشت این مدت، تابه ای مناسب را روی حرارت قرار دهید و داخل آن میزانی روغن بریزید تا کاملا داغ گردد. حالا رولتی را که از یخچال بیرون آورده اید، از پلاستیک خارج کنید و در تابه بگذارید.

مرحله ششم

در طول سرخ کردن رولت، چند بار آن را بچرخانید تا همه قسمت ها به صورت یکنواخت سرخ شوند. در این فاصله سس را آماده کنید. برای این منظور، پیاز را بشویید، پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید.

مرحله هفتم

حالا پیاز خرد شده را در تابه ای مناسب با میزانی روغن تفت دهید. سپس، رب گوجه، نمک و ادویه اضافه کنید و کمی همه مواد را با هم تفت دهید تا حالت خامی رب از بین برود و عطر ادویه ها بلند گردد.

مرحله هشتم

در ادامه 1 لیوان آب اضافه کنید و اجازه دهید آب به جوش بیاید. حالا سس را داخل تابه حاوی رولت بریزید و درب تابه را ببندید. 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا رولت داخل سس کاملا مغزپخت گردد و مزه ها به خورد هم بروند.

مرحله نهم

در نهایت، رولت مرغ را در ظرف سرو بکشید و به صورت دلخواه برش بزنید. سپس، به جامانده سس را که اکنون کمی غلیظ تر شده، روی آن بریزید. نوش جان

چند نکته مهم و کاربردی در طرز تهیه رولت مرغ

پخت رولت مرغ به شکل های مختلفی انجام می گردد و ریزه کاری هایی دارد که اگر رعایت کنید، می توانید یک غذای مجلسی تمام عیار داشته باشید. در ادامه، چند نکته مهم را با هم مرور می کنیم و چند روش دیگر برای پخت این غذای خوشمزه مجلسی را به طور مختصر توضیح می دهیم:

  • برخی آشپزها معتقدند که بهتر است برای طرز تهیه رولت مرغ ساده یا مغزدار، گوشت مرغ را دوبار چرخ کرد تا در نهایت، رولت بافت بهتری داشته باشد. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که بیش از حد چرخ کردن مرغ باعث می گردد که رولت مرغ، خشک و سفت گردد.
  • اگر در طرز تهیه رولت مرغ مغزدار یا ساده احساس کردید که مایه رولت انسجام لازم را ندارد، آرد سوخاری بیشتری داخل مخلوط بریزید.
  • شما می توانید در طرز تهیه رولت مرغ مغزدار، از مواد مختلف دیگری مثل فلفل دلمه ای، قارچ و نخود فرنگی هم بهره ببرید که سلیقه ای است.
  • اگر برای تهیه این غذای لذیذ در پی یک طعم سنتی و ایرانی هستید، طرز تهیه رولت مرغ با گردو و زرشک را امتحان کنید و اگر طعم های فانتزی برای شما مجذوب کننده تر هستند، میزانی پنیر پیتزا در لایه میانی بریزید.
  • رولت مرغ با خمیر هزارلا به شکل متفاوتی درست می گردد. برای تهیه آن مخلوطی از مرغ پخته شده را با موادی مانند سیر، تره فرنگی، جعفری، قارچ و پنیر خامه ای ترکیب کنید و داخل خمیر هزارلا بپیچید. سپس روی رولت میزانی رومال تخم مرغ بزنید و آن را 5 دقیقه در حرارت 200 درجه سانتیگراد در فر بگذارید. سپس، درجه فر را به 180 درجه کاهش دهید و اجازه دهید رولت 15 دقیقه دیگر بپزد.
  • رولت مرغ با خمیر جادویی هم طرز تهیه مشابهی دارد. همان طور که گفتیم ترکیب مواد میانی تا حدی سلیقه ای است، اما معمولا در این دستور از یک لایه پنیر چدار هم استفاده می گردد. این نوع رولت مرغ در فر باید به مدت 30 دقیقه و با حرارت 180 درجه سانتیگراد پخته گردد.
  • رولت تخمه مرغ کره ای هم از نظر ظاهری شباهت زیادی به رولت مرغ دارد، اما کاملا متفاوت تهیه می گردد و می توانید به عنوان یک غذای فوری روی آن حساب کنید. برای تهیه آن باید مخلوطی از تخم مرغ با ادویه، هویج و پیازچه خرد شده تهیه کنید و آن را به صورت لایه ای یکنواخت در تابه بپزد. سپس لایه تخم مرغی را به صورت رولت بپیچید و پس از 1 دقیقه از تابه بردارید.
  • شما می توانید در سینی انواع فینگرفود، جایی هم برای برش های خوراک رولت مرغ در نظر بگیرید. البته رولت تخم مرغ کره ای هم انتخاب راحت دیگری است که تهیه آن موقع کمتری می گیرد.
  • می توانید در طرز تهیه رولت مرغ رستورانی از ادویه های متنوع تری بهره ببرید. برای مثال در برخی رسپی های این غذای مجلسی از ادویه کاری و پولبیبر هم استفاده می گردد.
  • اگر رولت مرغ سوخاری را ترجیح می دهید، 1 عدد تخم مرغ را با 2 قاشق شیر و 1 قاشق سس کچاپ آماده کنید. در 2 ظرف جداگانه هم میزانی آرد سوخاری نارنجی و آرد سفید بریزید. سپس، ابتدا رولت مرغ را در مخلوط تخم مرغی و سپس به ترتیب در آرد سفید و آرد سوخاری بغلطانید و در روغن سرخ کنید.
  • اگر می خواهید رولت مرغ کبابی درست کنید، سینه مرغ را به صورت لایه های یکدست برش بزنید. سپس با بیفتک کوب بکوبید و با زعفران و بقیه ادویه ها مزه دار کنید. در نهایت، روی گوشت میزانی از مواد میانی دلخواه بریزید و آن ها را رول کنید. سپس، یک سیخ چوبی را با احتیاط از طول رول ها عبور دهید و آن ها را روی توری فلزی روی ذغال گداخته بپزید. طعم این مدل رولت مرغ هم واقعا دلچسب و عالی است.
  • دقت کنید که در پخت رولت مرغ بدون فر در فاصله های زمانی یکسان رولت را بچرخانید تا همه قسمت ها به صورت یکدست سرخ گردد.
  • برای پخت رولت مرغ زعفرانی، داخل سس رولت کمی هم زعفران دم نموده بریزید. البته برخی آشپزهای حرفه ای، داخل سس از سبزیجات معطر مثل جعفری و مرزه هم استفاده می نمایند که سلیقه ای است.
  • رولت مرغ در ماهیتابه بافت آبدار و تردی پیدا می نماید. دقت کنید که حرارت شعله حتما ملایم باشد. به علاوه، اگر تابه شما در نداشت، بعد از اضافه کردن سس، با یک تکه ورقه فویل، درب تابه را بپوشانید تا رولت و سس با حرارت ملایم بپزند.

رولت مرغ و یک آشپزی هیجان انگیز

تجربه درست کردن غذاهایی مثل رولت مرغ و رولت گوشت برای هر آشپزی مجذوب کننده است. یکی از فوت های کوزه گری درست کردن هر نوع رولت یا کوفته ای این است که مایه گوشتی قوام لازم را داشته باشد و ضمن پخت وا نرود. البته مطمئن باشید که با رعایت نکات این مقاله، چنین اتفاقی نمی افتد و شما می توانید اعضای خانواده و دوستان را مهمان یک طعم بی نظیر و به یادماندنی کنید.

سوالات متداول

اگر مایه گوشتی رولت مرغ شل شد، چه کنیم؟

در این صورت، آرد سوخاری بیشتری بهره ببرید یا میزانی ارد سفید داخل مخلوط گوشت بریزید.

سس رولت مرغ با چه موادی تهیه می گردد؟

مواد اصلی شامل رب گوجه، پیاز و ادویه هستند، اما به دلخواه می توانید میزانی سبزیجات معطر هم اضافه کنید.

برای تهیه رولت مرغ سوخاری چه کنیم؟

رولت را پیش از سرخ شدن به ترتیب در مخلوط تخم مرغی و پس از آن در آرد سفید و آرد سوخاری نارنجی بغلطانید. مخلوط تخم مرغی شامل تخم مرغ، شیر و سس کچاپ است.

منبع: اسنپ فود
انتشار: 22 بهمن 1403 بروزرسانی: 22 بهمن 1403 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2400

به "طرز تهیه رولت مرغ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه رولت مرغ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید