4 طرز تهیه نان سیر با نان تست و خمیر

به گزارش سفر به کیش، نان سیر از جمله خوشمزه ترین و پرهوادارترین و جزو انواع به حساب میاد که به راحتی می تونید اون رو توی خونه، تهیه و به عنوان مزه یا پیش غذا، نان سیر رستورانی سرو کنید. به هر حال چه هوادار غذاهای گوشتی باشید و چه اهل رژیم گیاهخواری به احتمال زیاد دست رد به سینه نون سیر یا نان سیر دار با نان تست نمی زنید. طرز تهیه نان سیر به روش های مختلف از جمله نان سیر ایتالیایی و نان سیر با باگت و نکات خوشمزه شدن و نگهداری نان سیر رودر مجله خبرنگاران بخونید. در همراه ما باشید.

4 طرز تهیه نان سیر با نان تست و خمیر

طرز تهیه نان سیر در یک نگاه

برای درست کردن نان سیر با تست، اول سیرها رو پوست بگیرید و به صورت ریز رنده کنید. فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم بشه. کره، سیر و کمی روغن زیتون رو داخل تابه بریزید. بعد، نمک و فلفل سیاه اضافه کنید و چند دقیقه روی حرارت ملایم هم بزنید تا عطر سیر آزاد بشه، فقط مراقب باشید نسوزه.

نان های تست رو توی سینی فر بچینید و مخلوط کره و سیر رو روی سطحشون پخش کنید، بعد پنیر پیتزا یا موزارلا بریزید و در صورت علاقه پنیر پارمزان یا خامه ای هم اضافه کنید. نان ها رو حدود 10 تا 15 دقیقه داخل فر بذارید تا پنیر آب بشه و سطح نان طلایی بشه.

در آخر، کمی جعفری خرد شده یا سبزی معطر روی نان ها بریزید و به صورت داغ سرو کنید. برای خوشمزه تر شدن نان سیر، می تونید اون رو همراه با سس تند یا کچاپ میل کنید.

در این مطلب می تونید با جزئیات مربوط به اندازه مواد اولیه و مرحله به مرحله روش تهیه نان سیر ساده و پیتزایی آشنا بشید.

مواد اولیه برای تهیه نان سیر

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
نان تست6 عدد
سیر4 تا 5 حبه
کره50 گرم
روغن زیتون1 قاشق غذاخوری
پنیر موزارلا (پنیر پیتزا)1 لیوان فرانسوی دسته دار
پودر آویشن یا جعفری خرد شدهبرای عطر بیشتر و تزیین
نمک و فلفل سیاهبه اندازه لازم

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت نان سیر: 10 تا 15 دقیقه

اندازه کالری هر عدد نان سیر تست: 150 تا 180 کالری

مراحل طرز تهیه نان سیر با نان تست

نان سیر رو می تونید کنار غذاهای دیگه چه فست فود و چه غذاهای سنتی سرو کنید. برای درست کردنش، کافیه مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنید.

مرحله اول: مواد نان سیر رو آماده کنید

اول از همه، برای درست کردن نان سیر با تست، سیرها رو پوست بگیرید و با رنده ریز، رنده کنید تا عطرشون به طور کامل آزاد بشه. کره رو هم از یخچال بیرون بیارید و بذارید کمی نرم بشه تا راحت با سیر مخلوط بشه. اگر دوست داشته باشید می تونید کمی جعفری یا آویشن شسته و خرد شده کنار دستتون بذارید تا بعداً برای خوش عطر شدن نان سیر بهره ببرید.

در صورت تمایل می تونید انواع کره حیوانی و گیاهی رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: مخلوط کره و سیر و سیر رو آماده کنید

قبل از اینکه این مرحله رو آغاز کنید، فر رو روشن و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم بشه. بعد یه تابه رو روی حرارت بذارید و کره نرم شده رو با سیر رنده شده و یک قاشق روغن زیتون توی تابه بریزید. این ترکیب پایه اصلی نان سیر شماست.

برای خرید انواع روغن گیاهی مثل روغن زیتون، از فروشگاه های به روش های حضوری و اینترنتی، می تونید اقدام کنید.

مرحله سوم: پایه نان سیر رو تفت بدید

حرارت زیر تابه رو کم کنید و آغاز به هم زدن مواد کنید. بهتره کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید تا مزه کره و سیر، متعادل بشه. این مخلوط رو چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدید تا حدی که عطر سیر آزاد بشه، فقط مراقب باشید، سیر نسوزه یا تغییر رنگ نده. بعد شعله رو خاموش کنید و مایه نان سیر رو کنار بذارید.

انواع ادویه های معطر غذا رو به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

مرحله چهارم: نان های تست رو آماده کنید

توی این مرحله از طرز تهیه نون سیر، هر لایه نان تست رو توی سینی فر بچینید و با قلم مو یا قاشق، مخلوط کره و سیر رو روی سطح نان ها پخش کنید. این کار رو با دقت انجام بدید تا همه جای نان، طعم دار بشه.

بعد روی نان ها، اندازهی پنیر پیتزا () یا پنیر موزارلا بریزید. اندازه پنیری که به کار می برید، کاملا بستگی به سلیقه شما داره. اگر دوست دارید نان سیر کشدار و پرپنیر باشه، کمی بیشتر بریزید. برای تنوع می تونید کمی پنیر پارمزان یا حتی پنیر خامه ای هم اضافه کنید تا طعم نان خاص تر بشه.

برای خرید انواع پنیر پخت و پز از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

مرحله پنجم: نان سیر رو توی فر بذارید

توی این مرحله، وقتی دمای داخل فر کاملا گرم و یکنواخت شد، نان ها رو داخل فر بذارید و حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید تا پنیر روی اون ها، ذوب و سطح نان طلایی و برشته بشه.

مرحله آخر: نان سیر رو تزئین و سرو کنید

در آخر، وقتی نان ها آماده شد، سینی رو از فر بیرون بیارید و کمی جعفری خرد شده یا سبزی معطر روی اون ها بریزید. سبزی معطر هم ظاهر نان رو زیباتر می کنه و هم عطر تازه ای بهش می ده. نان سیر رو بهتره داغ سرو کنید تا هم بافت نان ترد باشه و هم پنیر کشدار باقی بمونه. می تونید نان سیر رو با انواع سس مثل سس کچاپ یا سس تند () هم میل کنید.

انواع سس رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های می تونید بخرید.

مواد اولیه برای تهیه نان سیر کافی شاپی با خمیر پیتزا

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
آرد سفید3 لیوان فرانسوی دسته دار
آب ولرم1 لیوان فرانسوی دسته دار
خمیر مایه خشک1 قاشق غذاخوری
شکر1 قاشق غذاخوری
نمک1 قاشق چای خوری
روغن زیتون2 قاشق غذاخوری
کره نرم شده50 گرم
سیر (رنده شده)4 حبه
جعفری خرد شده یا آویشن خشک1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
پنیر موزارلا1 لیوان فرانسوی دسته دار
پنیر پارمزانکمی برای تنوع بیشتر طعم (اختیاری)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و ورز دادن خمیر: حدود 15 دقیقه

مدت زمان استراحت خمیر برای ورآمدن: حدود 60 دقیقه

مدت زمان پخت نان سیر پنیری در فر: حدود 20 تا 25 دقیقه

مراحل طرز تهیه نان سیر با خمیر پیتزا ساده

درست کردن نان سیر با خمیر، خیلی متداوله و می شه گفت که طرز تهیه نان سیر رستورانی یا کافی شاپی هم هست. ولی درست کردنش اصلا سخت نیست و فقط باید مرحله به مرحله زیر رو دنبال کنید.

مرحله اول: خمیر نان سیر رو درست کنید

ابتدا برای تهیه خمیر ساده یا خمیر پیتزا، آرد رو دو بار الک کنید. بعد با شکر، نمک و خمیر مایه خشک، داخل یک کاسه بزرگ بریزید. آب ولرم و روغن زیتون رو کم کم اضافه کنید و با هر بار اضافه کردن، آغاز کنید به ورز دادن تا وقتی که خمیر، نرم و یکدست بشه.

ممکنه بسته به جذب آب آرد، به اندازه کمتر با بیشتری آب احتیاج داشته باشید، پس مواد رو به صورت کنترل شده، با هم ترکیب کنید. وقتی خمیر آماده شد، روی اون رو چانه کنید، توی ظرف بذارید و روش رو بپوشونید. حدود یک ساعت، خمیر در جای گرم بذارید تا حجمش دو برابر بشه.

برای خرید انواع آرد، نمک و شکر از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونید اقدام کنید.

مرحله دوم: مایه پایه نان سیر رو درست کنید

توی این فاصله که خمیر ورمیاد، کره نرم شده رو با سیر رنده شده، کمی نمک و فلفل و در صورت تمایل جعفری یا آویشن مخلوط کنید. برای اینکه عطر بیشتری بگیره، می تونید توی یه تابه به مدت 2 تا 3 دقیقه تفت بدید تا سیر، عطرش آزاد بشه. این مایه خمیری رو کنار بذارید.

مرحله سوم: مواد رو روی خمیر بریزید

بعد از استراحت خمیر، اون رو روی سطح آردپاشی شده بذارید و با وردنه روش بکشید تا باز و نازک بشه. ضخامت خمیر باید بین نیم تا 1 سانتی متر باشه و کلفت تر نباشه. خمیر رو به شکل دایره یا مستطیل دربیارید. بعد سطح خمیر رو با مخلوط کره و سیر کاملاً پوشش بدید و روی اون پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا بریزید. اگر دوست دارید، کمی پنیر پارمزان هم اضافه کنید تا طعم نان سیر خاص تر بشه.

مرحله آخر: نان سیر رو بپزید

در نهایت، خمیر رو داخل سینی فر قرار بدید و توی فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی گراد حدود 20 تا 25 دقیقه بپزید تا نان طلایی و برشته بشه. وقتی نان سیر با خمیر پیتزا آماده شد، کمی سبزی معطر تازه روی نان بپاشید و اون رو به صورت داغ سرو کنید.

روش تهیه نان سیر با نان باگت

برای درست کردن نان سیر با نان باگت، اول یک عدد نان باگت میانه رو از وسط یا پهنا برش بزنید. بعد توی یک کاسه، نصف لیوان فرانسوی دسته دار کره نرم شده رو با 4 حبه سیر رنده شده و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون مخلوط کنید تا پایه خوش طعم نان سیر آماده بشه. کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید تا مزه اش خوشمزه تر بشه.

بهتره سطح نان باگت رو با کف دست فشار بدید تا کمی فشرده بشه و جا برای مواد باز بشه. سپس سطح نان باگت رو با این مخلوط پوشش بدید و روی اون یک لیوان فرانسوی دسته دار پنیر موزارلا یا پیتزا بریزید. اگر دوست دارید، کمی پنیر پارمزان و 1 قاشق غذاخوری جعفری خرد شده هم اضافه کنید تا عطر و طعم نان خاص تر بشه.

نان ها رو داخل سینی فر یا تابه بچینید و حدود 10 تا 15 دقیقه حرارت بدید تا پنیر آب بشه و سطح نان طلایی و برشته بشه. در نهایت، نان سیر رو به صورت داغ، همراه با سس کچاپ یا سس تند میل کنید.

دستور تهیه نان سیر در تابه و بدون فر

اگر فر یا توستر در دسترس ندارید، برای تهیه نان سیر در تابه، کافیه کره نرم شده رو با سیر رنده شده و کمی روغن زیتون مخلوط کنید و روی حرارت ملایم 2 تا نهایت 3 دقیقه هم بزنید تا عطر سیر آزاد بشه. نان های تست با باگت رو بردارید و سطحشون رو با این این ترکیب سیر پوشش بدید، بعد روی هر نان اندازهی پنیر پیتزا یا موزارلا بریزید و در صورت تمایل کمی پنیر پارمزان یا سبزی معطر اضافه کنید.

یه تابه نچسب رو روی حرارت ملایم بذارید و نان ها رو داخلش بچینید. درب تابه رو ببندید تا پنیر سریع تر آب بشه و نان ها برشته بشن. حدود 5 تا 7 دقیقه زمان بدید تا سطح زیر نان طلایی بشه و پنیر کاملاً ذوب بشه. در نهایت، نان های سیر رو بیرون بیارید و به صورت داغ سرو کنید تا هم ترد باشن و هم پنیر کشدار باقی بمونه.

نکات مهم در طرز تهیه نان سیر خانگی با کیفیت رستورانی

  • برای طرز تهیه نان سیر برای سالاد سزار، کافیه همین روش های بالا رو دنبال کنید ولی دیگه لازم نیست به نان های سیر، پنیر پیتزا اضافه کنید. طرز تهیه سالاد سزار رو بلد هستید؟
  • برای طرز تهیه نان سیر با پودر سیر، برای 50 گرم کره، حدود 1 تا 1/5 قاشق غذاخوری پودر سیر بهره ببرید و بقیه مراحل رو مثل روش های بالا تکرار کنید.
  • طرز تهیه نان سیر با نان پیتا هم متداوله و در این صورت کافیه نان پیتا رو به جای خمیر یا انواع دیگر نان استفاده و مراحل تهیه رو تکرار کنید.
  • اگر از روش تهیه نان سیر با نان باگت استفاده می کنید، بهتره نان تست، کمی خشک باشه تا بعد از پخت، بافتش تردتر بشه. نان خیلی تازه، ممکنه نرم بشه و کشسانی لازم رو نداشته باشه.
  • نان تست رو بهتره قبل از اضافه کردن مخلوط کره و سیر، یک دقیقه روی حرارت خشک تابه، گرمش کنید تا پایه نان سیر، کمی برشته بشه. این کار باعث می شه نان سیر شما خمیر نشه.
  • سیر رو می تونید قبل از رنده کردن، چند دقیقه توی آب جوش بندازید تا تندیش کمتر بشه و طعم ملایم تری داشته باشه.
  • علت استفاده از روغن زیتون اینه که ترکیب کره و روغن زیتون باعث می شه هم عطر کره حفظ بشه و هم نان نسوزه، چون روغن زیتون نقطه دود بالاتری داره.
  • پنیر موزارلا حالت کشسانی خوبی داره، اما اگر کمی پنیر چدار یا پارمزان هم بهش اضافه کنید، طعم نان سیر قوی تر می شه.
  • اضافه کردن سبزیجات تازه مثل ریحان یا رزماری خرد شده، کیفیت نان سیر رو در حد نان سیرهای رستورانی بالا می بره.
  • اضافه کردن کمی پودر پاپریکا یا فلفل قرمز روی پنیر پیتزای نان سیر البته قبل از پخت اون، هم رنگ مجذوب کننده تری به نون سیر می ده و هم طعم تند ملایمی رو بهش اضافه می کنه.
  • اگر نان سیر رو در فر می پزید، بهتره چند دقیقه آخر، حالت گریل فر رو روشن کنید تا سطح نان طلایی تر بشه.
  • در روش طرز تهیه نان سیر در تابه، گذاشتن یک کاغذ روغنی زیر نان ها یاری می کنه، پنیر به کف تابه نچسبه و نان راحت تر جدا بشه.

نکات نگهداری نان سیر در یخچال و فریزر

  • نان سیر رو بعد از خنک شدن در ظرف درب دار یا کیسه زیپ دار نگهداری کنید.
  • نان سیر رو تا 2 روز در یخچال می تونید نگهداری کنید. برای مدت طولانی تر بهتره فریز بشه.
  • برای فریز کردن نان سیر، هر نان رو جداگانه توی فویل یا کیسه فریزر بپیچید تا به هم نچسبن.
  • موقع مصرف نان سیر، نان یخ زده رو مستقیم توی فر، توستر یا تابه گرم کنید. بهتره از مایکروویو کمتر بهره ببرید چون نان سیر نرم و خمیری می شه.
  • اگر نان رو در یخچال نگه داشتید، قبل از سرو چند دقیقه در فر یا تابه گرم کنید تا دوباره ترد بشه.
  • برترین کیفیت و طعم نان سیر وقتی هست که تازه و داغ سرو بشه.

فوت و فن های خوشمزه شدن نان سیر

طرز تهیه نان سیر ایتالیایی چه فرقی داره؟

  • نان سیر ایتالیایی در واقع مدل مدرن شده نان های سنتی مثل بروسکتا هست؛ در ایتالیا بیشتر نان تُست شده یا نان های سنتی ایتالیایی با سیر و روغن زیتون سرو می شه، اما در نان تست آمریکایی، کره و پنیر هم اضافه می شه.
  • در طرز تهیه نان تست ایتالیایی تأکید زیادی روی استفاده از گیاهان معطر مثل جعفری، ریحان و گاهی پونه هست.
  • معمولاً پنیر پارمزان یا موزارلا برای طعم غنی تر اضافه می شه، در حالی که نسخه های ساده فقط پنیر پیتزا دارن.
  • نان تست ایتالیایی بیشتر به عنوان پیش غذا کنار پاستا یا سالاد سرو می شه، نه صرفاً به عنوان میان وعده ساده.

چه نانی برای نان سیر مناسب تره؟

نان باگت و نان تست رایج ترین گزینه ها برای تهیه نان سیر هستن، ولی هر نانی که کمی ضخیم و قابل برشته شده باشه، جواب میده.

چرا نان سیر تلخ می شه؟

  • استفاده زیاد از سیر تازه یا پودر سیر
  • استفاده از سیر یا پودر سیر مانده و کهنه
  • تفت دادن زیاد سیر و سوختن آن
منبع: افق کوروش
انتشار: 27 آذر 1404 بروزرسانی: 27 آذر 1404 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2445

به "4 طرز تهیه نان سیر با نان تست و خمیر" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه نان سیر با نان تست و خمیر"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید