خوراکی هایی برای پایین آوردن فشار خون بالا
به گزارش سفر به کیش، در این مطلب در مورد خوراکی هایی صحبت می شود که به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند.
به گزارش ، فشارخون بالا و خطر ابتلا به سایر بیماری های مرتبط با آن را می توان با مصرف داروها، تغییر رژیم غذایی و سایر تغییرات در شیوه زندگی کاهش داد. پرفشاری خون، خطر ابتلای فرد به بیماری قلبی عروقی، سکته مغزی و بیماری کلیه را افزایش می دهد. در این مقاله در مورد خوراکی هایی صحبت می شود که به کاهش فشار خون بالا کمک می کنند.
بلوبری و توت فرنگی حاوی مواد آنتی اکسیدان به نام آنتوسیانین ها - نوعی فلاونوئید - هستند. تحقیقات انجام شده بر روی بیش از 34 هزار فرد مبتلا به پرفشاری خون نشان داد، خطر ابتلا به فشار خون بالا در افرادی که بیشترین میزان جذب آنتوسیانین ها را دارند در مقایسه با افرادی که آنتوسیانین کمی مصرف می کنند، 8 درصد کمتر است.
موز حاوی مقدار زیادی پتاسیم است؛ پتاسیم ماده معدنی است که نقش مهمی در تنظیم فشار خون دارد. یک عدد موز با اندازه متوسط، حاوی حدود 422 میلی گرم پتاسیم است. بر اساس گزارش انجمن قلب آمریکا، پتاسیم اثرات سدیم را کاهش می دهد و تنش در دیواره رگ های خونی را کم می کند. بزرگسالان باید روزانه چهار هزار و 700 میلی گرم پتاسیم مصرف کنند. آووکادو، قارچ، سیب زمینی شیرین، گوجه فرنگی، ماهی تن و لوبیا از دیگر خوراکی های حاوی پتاسیم هستند.
نوشیدن آب چغندر می تواند در کوتاه مدت و بلند مدت موجب کاهش فشار خون شود. محققان در سال 2015 گزارش دادند که نوشیدن آب چغندر قرمز به کاهش فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون کمک می کند. این محققان در مطالعه ای متوجه شدند، افراد مبتلا به فشار خون بالا که برای مدت چهار هفته روزی 250 میلی لیتر حدود یک فنجان آب چغندر می نوشیدند، فشار خون آن ها بطور متوسط 8/4 میلی لیتر جیوه کاهش یافت. این در حالی است که داروی فشار خون بطور متوسط سطح فشار خون را تا 9/5 میلی لیتر جیوه کاهش می دهد. محققان اظهار داشتند که مقادیر بالای نیترات غیرآلی چغندر باعث کاهش فشار خون می شود.
شکلات تلخ نیز موجب پایین آوردن سطح فشار خون می شود. بررسی 15 مطالعه نشان می دهد که مصرف شکلات غنی از کاکائو موجب پایین آوردن فشار خون افراد مبتلا به پرفشاری خون می شود. برای این منظور باید شکلات تلخی انتخاب کرد که حاوی حداقل 70 درصد کاکائو باشد و روزی یک قطعه مربعی از این شکلات را که اندازه ای حدود یک انس دارد، مصرف کرد.
بر اساس نتایج یک مطالعه، مصرف روی یک وعده کیوی می تواند موجب پایین آوردن فشار خون افرادی شود که سطح فشار خون آن ها اندکی بالا است. محققان در این مطالعه تاثیر مصرف سیب و کیوی را بر فشار خون افرادی که سطح فشار خون آن ها اندکی بالاست، مقایسه کردند. آن ها متوجه شدند که مصرف روزانه سه کیوی برای مدت هشت هفته منجر به کاهش چشمگیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در مقایسه با خوردن یک عدد سیب در روز برای مدت مشابه شد. محققان گمان می کنند که مواد فعال زیستی کیوی باعث کاهش آن شده است.
همچنین کیوی سرشار از ویتامین C است که میتواند میزان قرائت فشار خون را در افرادی که روزانه به مدت 8 هفته، تقریبا 500 میلیگرم از این ویتامین را مصرف کردند، بهبود بخشد.
هندوانه حاوی یک اسیدآمینه به نام سیترولین است که می تواند به مدیریت فشار خون بالا کمک کند. سیترولین به بدن کمک می کند تا اکسید نیتریک تولید کند، گازی که رگ های خونی را شل کرده و موجب ترغیب انعطاف پذیری در عروق می شود. این اثرات با کمک به جریان خون موجب کاهش فشار خون بالا می شود.
نتایج یک مطالعه نشان داد، بزرگسالان مبتلا به چاقی و فشار خون بالا و یا پرفشاری خفیف خون که عصاره هندوانه مصرف کرده بودند، فشار خون آن ها کاهش یافت. محققان همچنین دریافتند حیواناتی که رژیم غذایی غنی از هندوانه دارند، از سلامت قلب بهتری برخوردارند. یک مطالعه نشان داد، موش هایی که محلول حاوی آب هندوانه را مصرف میکردند، 50 درصد پلاک کمتری در عروق خود نسبت به گروه کنترل داشتند.
همچنین موش هایی که این محلول را مصرف می کردند، نسبت به موش هایی که در گروه کنترل قرار داشتند، 50 درصد کلسترول لیپوپروتئین - کلسترول بد- و 30 درصد افزایش وزن، کمتری داشتند.
منبع: ایرنا
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان