نکات رژیمی برای بیماری لوپوس
به گزارش سفر به کیش، علیرغم آنچه ممکن است خوانده باشید، هیچ رژیم مشخصی برای لوپوس وجود ندارد. درست مانند هر بیماری دیگری، شما باید از غذاهای سالم از جمله میوه های تازه، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، چربی های گیاهی، پروتئین های بدون چربی و ماهی بهره ببرید.
با این حال، بعضی از غذاها ممکن است برای کنترل علائم شما بهتر از غذاهای دیگر باشند. به خواندن ادامه دهید تا بدانید چه چیزی را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
به جای گوشت قرمز، ماهی چرب مصرف کنید
گوشت قرمز مملو از چربی اشباع شده است که می تواند به بیماری های قلبی یاری کند. ماهی سرشار از امگا 3 است. سعی کنید بیشتر بخورید:
- ماهی سالمون
- ماهی تن
- ماهی خال مخالی
- ساردین
امگا 3 اسیدهای چرب اشباع نشده ای هستند که به محافظت در برابر بیماری های قلبی و سکته یاری می نمایند. آنها بعلاوه می توانند التهاب را در بدن کاهش دهند.
غذاهای غنی از کلسیم بیشتر مصرف کنید
داروهای استروئیدی که ممکن است برای کنترل لوپوس مصرف کنید، می تواند استخوان های شما را پوک کند. این عارضه جانبی شما را در برابر شکستگی آسیب پذیرتر می نماید. برای مقابله با شکستگی، غذاهایی بخورید که دارای کلسیم و ویتامین D بالا هستند. این مواد مغذی استخوان های شما را تقویت می نماید.
غذاهای غنی از کلسیم عبارتند از:
- شیر کم چرب
- پنیر
- ماست
- توفو
- لوبیا
- شیرهای گیاهی غنی شده با کلسیم
- سبزیجات با برگ سبز تیره مانند اسفناج و کلم بروکلی
اگر کلسیم و ویتامین D کافی را به وسیله غذا به تنهایی دریافت نمی کنید، از پزشک خود در خصوص مصرف مکمل بپرسید.
چربی های اشباع و ترانس را محدود کنید
هدف همه باید خوردن رژیم غذایی کم چربی اشباع و ترانس باشد. این امر به ویژه در خصوص افراد مبتلا به لوپوس صادق است. استروئیدها می توانند اشتهای شما را افزایش داده و باعث افزایش وزن شوند، بنابراین مهم است که مراقب آنچه می خورید باشید.
سعی کنید بر غذاهایی تمرکز کنید که بدون پر کردن تان به شما احساس سیری دهند مانند سبزیجات خام، ذرت بوداده و میوه.
از مصرف یونجه و سیر خودداری کنید
یونجه و سیر دو ماده غذایی هستند که در صورت داشتن لوپوس احتمالاً نباید در بشقاب غذایتان باشند. جوانه یونجه حاوی آمینو اسیدی به نام L-canavanine است. سیر حاوی آلیسین، درایین و تیوسولفینات ها است که می تواند سیستم ایمنی بدن شما را بیش از حد تقویت نموده و علائم لوپوس را افزایش دهد.
افرادی که یونجه خورده اند با درد و خستگی عضلانی واکنش نشان داده اند و پزشکان آنها در نتایج آزمایش خون آنها تغییراتی را مشاهده نموده اند.
سبزیجات nightshade را کنار بگذارید
اگرچه هیچ شواهد علمی برای اثبات آن وجود ندارد، بعضی از افراد مبتلا به لوپوس متوجه می شوند که به سبزیجات شب بو حساس هستند. این سبزیجات شامل:
- سیب زمینی سفید
- گوجه فرنگی
- فلفل تند و شیرین
- بادمجان
برای ثبت آنچه می خورید، یک دفتر خاطرات غذایی داشته باشید. هرگونه مواد غذایی، از جمله سبزیجاتی را که باعث می گردد علائم شما در هر بار خوردن، برانگیخته شوند، حذف کنید.
مراقب مصرف الکل خود باشید
الکل می تواند با بعضی از داروهایی که برای کنترل بیماری خود مصرف می کنید تداخل داشته باشد. به عنوان مثال، نوشیدن هنگام مصرف داروهای NSAID مانند ایبوپروفن (موترین) یا ناپروکسن (ناپروسین) می تواند خطر خونریزی معده یا زخم معده را افزایش دهد. الکل بعلاوه می تواند اثر وارفارین (کومادین) را کاهش دهد و ممکن است عوارض جانبی بالقوه متوترکسات کبدی را افزایش دهد.
نمک را کنار بگذارید
نمکدان را کنار بگذارید و آغاز به خوردن غذاهایی با سدیم کمتر کنید. در اینجا چند نکته برای رستوران رفتن وجود دارد:
- سس های مناسب خود را کنار غذا سفارش دهید زیرا اغلب سدیم بالایی دارند.
- درخواست کنید که سفارش شما بدون نمک اضافه پخته گردد.
- سبزیجات غنی از پتاسیم سفارش دهید.
خوردن بیش از حد نمک می تواند فشار خون شما را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد، در حالی که پتاسیم می تواند به مقابله با فشار خون بالا یاری کند. لوپوس شما را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی قرار می دهد.
برای افزایش طعم غذا، ادویه جات و چاشنی های دیگر را جایگزین کنید، مانند:
- لیمو
- گیاهان دارویی
- فلفل
- پودر کاری
- زردچوبه
تعدادی از گیاهان و ادویه جات در وب به عنوان مسکن علائم لوپوس فروش رفته است. اما شواهد بسیار کمی وجود دارد که هر یک از آنها واقعاً کار می نمایند.
این محصولات می توانند با داروهایی که برای لوپوس مصرف می کنید تداخل داشته باشند و عوارض جانبی ایجاد نمایند. از هیچ گونه داروی گیاهی یا مکمل بدون مشورت با پزشک خود استفاده نکنید.
حرف آخر
بیماری لوپوس بر روی هر فرد متفاوت تأثیر می گذارد. تغییر رژیم غذایی که برای یک نفر جواب می دهد ممکن است برای شما موثر واقع نگردد. داشتن یک دفترچه غذایی و گفتگوی آزاد با پزشک و متخصص تغذیه به شما یاری می نماید تا مشخص کنید که چگونه غذاهای مختلف به علائم شما یاری می نماید یا آسیب می رساند.
منبع:
healthline
منبع: هفت گنج