خبرنگاران مقام ارشد آمریکا: نشانه ای از موافقت ایران با نشست مشترک نداریم

به گزارش سفر به کیش، نیویورک- خبرنگاران- یک مقام ارشد دولت آمریکا با بیان اینکه هنوز نشانه ای از موافقت ایران برای تشکیل کمیسیون مشترک برجام با حضور این کشور دریافت نکرده اند و گفت در صورت موافقت، این نشست در سطح مدیران سیاسی خواهد بود.

خبرنگاران مقام ارشد آمریکا: نشانه ای از موافقت ایران با نشست مشترک نداریم

به گزارش خبرنگاران از تارنمای وزارت خارجه آمریکا، دو مقام این وزارت خانه روز پنج شنبه در یک کنفرانس تلفنی این مطلب را مطرح کردند.

یکی از این مقام ها در پاسخ به این سوال که آیا شما نشانه ای از موافقت ایران برای برگزاری نشست مشترک دارید و آیا تا کنون رایزنی غیررسمی با آنها داشته اید، اظهار کرد: ما به طور گسترده با همه طرف ها مشورت کردیم اما به این سمت نمی رویم بکه بگوییم دقیقا با چه کسانی صحبت نموده ایم.

وی اضافه نمود: در خصوص اینکه آیا ایران با این جلسه موافقت می نماید، نشانه ای نداریم؛ اگر آنها به معنای واقعی بگویند که آماده هستند گام هایشان را معکوس سازند اگر ایالات متحده هم به پایبندی به تعهداتش باز گردد، سخت است که ببینیم چگونه بدون نشست می توان این کار را انجام داد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: اینکه آنها تصمیم بگیرند که چه کاری انجام دهند، به خود آنها بستگی خواهد داشت ، اما من فکر می کنم این اتفاق نخواهد افتاد به این سادگی که یک طرف به دیگری بگوید چه کاری انجام دهد. این اتفاق اگر ما با هم بنشینیم، می افتد.

وی من فکر می کنم ما تنها نیستیم و سه کشور اروپایی نیز همین احساس را دارند ، اگر آنها (ایران) نه تنها برجام بلکه نوعی از ساختار رژیم منع گسترش سلاح های هسته ای را با کاهش توانایی آژانس بین المللی انرژی هسته ای که می دانند آنها چه کاری انجام می دهند، فرسایش دهند، یک مرحله خطرناک است.

وی افزود: در روزهای آینده خواهیم فهمید که آیا آنها آمادگی حضور در جلسه ای را دارند که اتحادیه اروپا تشکیل می دهد یا خیر و البته، امید ما این است که آنها این کار را بکنند، اما ما فقط باید صبر کنیم و ببینیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به جدول زمانی، مکان و چگونگی آن هم گفت: این به اتحادیه اروپا بستگی دارد. تمام آنچه که امروز دیده ایم نشانگر این است که اتحادیه اروپا فکر می نماید شرایط برای دعوت طرف ها به گفت وگو آماده است اما در سطح وزرا نیست بلکه در سطح مدیران سیاسی و حضور نماینده ویژه در امور ایران برگزار خواهد شد.

وی آمادگی برای شرکت در نشستی که اتحادیه اروپا تشکیل می دهد را قدم نخست توصیف کرد که به خودی خود دستیابی به موفقیت نیست و گفت:هرچند که نخستین جلسه هم ممکن است یک موفقیت عظیم باشد. من فکر می کنم رئیس جمهوری بایدن مشتاق یا در کوشش برای برداشتن گام های یک جانبه نبود و سعی داشت مانع ایران در انجام کارهایی گردد که نباید در نخستین گام انجام دهد.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه نمود: بنابراین اینها گام هایی است که ما برداشتیم زیرا احساس کردیم که گام های درستی برای از سرگیری دیپلماسی هستند. من می دانم که رئیس جمهوری بایدن فکر نمی نماید که ایالات متحده باید به گام ساده ای- به عنوان بلیط ورود، برای بازگشت به میز با ایران بردارد. بازگشت به جدول جایی است که ما همه این موارد را مورد بحث قرار خواهیم داد، از جمله مواردی که ما و سه کشور اروپایی از ایران خواسته ایم آن را معکوس کند.

وی ادامه داد: همانطور که می دانیم، ایران چندین درخواست در خصوص ایالات متحده و تحریم های آن ارائه داده است. بنابراین ما نمی خواهیم یک طرفه آن را حل کنیم. ما نمی خواهیم این موارد را در خلا حل کنیم. ما نمی خواهیم با فرض اینکه یک طرف به تنهایی گام برمی دارد، آن را حل کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا با تاکید براینکه هیچ چیزی از پیش معین شده نیست، افزود: اینطور نیست که به نوعی از پیش معین شده باشد. این شامل گردهمایی و گفت وگو در این موارد است، به همین دلیل دعوت اتحادیه اروپا مهم است و به همین دلیل ما گفتیم اگر اتحادیه اروپا بتواند چنین جلسه ای را ترتیب دهد، آماده خواهیم بود.

وی اعلام کرد: من فکر می کنم ایرانی ها این انتظار و تمایل را دارند که ایالات متحده این اقدامات را پیش از هر جلسه ای انجام دهد، نوعی پیش شرط یا پیش پرداخت. من فکر می کنم نظر رئیس جمهور و وزیر خارجه این است که ما آماده صحبت در خصوص همه اینها هستیم، اما بیایید در خصوص آنها صحبت کنیم تا با هم کار کنیم.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اظهار کرد: باید ببینیم برای بازگشت به نقطه ای که هر دو از آن پیروی می کنیم، چه کارهایی باید انجام دهیم و آنها چه کاری باید انجام دهند. از این نظر هیچ چیز از روی میز دور نیست. این چه چیزی است که باعث همراهی با سایر اعضای 1 + 5 شده است.

روسیه و چین

یکی از خبرنگاران پرسید: آیا روسیه و چین در اینجا نقش مثبتی دارند؟ رایزنی های شما با آنها چگونه بوده است؟

مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا گفت: روسیه و چین می گویند که می خواهند ببینند ایران و آمریکا دوباره به انطباق کامل برگردند. آنها گفته اند دیدگاه کلی آنها مثبت بوده است. من فکر می کنم اینکه آیا طرفین می توانند گام های سازنده ای بردارند نسبت به پرداختن به آنچه که در گذشته اتفاق افتاده است، موثرتر است.

وی اضافه نمود: آنها موضعی را اتخاذ نموده اند که می خواستند ایالات متحده چند قدم از قبل بردارد و ما به آنها گفته ایم که نیازی نیست که ایالات متحده به سادگی برای بازگشت به میز گام بردارد. پس از بازگشت به میز، همه این موضوعات برای بحث و گفت وگو خواهند بود.

این مقام وزارت ارشد دولت بایدن اضافه نمود: بنابراین در گذشته، روسیه و چین در جریان مذاکرات برجام نقشی سازنده داشتند زیرا آنها علاقه ای به دیدن سلاح هسته ای ایران و درگیریدر منطقه نداشتند. انتظار می رود که همان علایق، همچنان موجود باشد و با وجود اختلافات جدی دیگری که ممکن است در پرونده های دیگر با آنها داشته باشیم، در این مورد می توانیم همکاری کنیم

دیپلماسی در قالب 2231

یکی از خبرنگاران پرسید هنگامی که دولت ترامپ به مکانیسم ماشه را کشید، بقیه دنیا گفتند این کار نشده است. آیا تصمیم امروز برای پس دریافت آن نامه و همچنین رفع محدودیت تردد (سه مایل) از دیپلمات ها، تاثیر عملی دارد؟

این مقام وزارت خارجه آمریکا پاسخ داد: بله در خصوص محدودیت های سفر، ایده این است که برای برداشتن موانع غیر ضروری دیپلماسی گام برداریم. این محدودیت های اضافی سفر را رفع می نماید و آنها را همچون چندین نمایندگی دیگر سازمان ملل قرار می دهد.

محدودیت تردد 25 اقتصادی دیپلمات های ایران و چند کشور دیگر همچنان تداوم خواهد داشت.

وی درباره مکانیسم ماشه هم گفت: مکانیسم ماشه برای اطمینان از اجرای تعهدات ایران در چارچوب برجام طراحی شده است. هیچ عضو شورای امنیت با این اقدام(دولت ترامپ) موافقت ننموده است و باعث انزوا و تضعیف توانایی ما در شورای امنیت برای توجه به رفتارهای بی ثبات کننده ایران شد.

وی در پاسخ به انتقاد بعضی جمهوری خواستار مبنی بر اینکه امتیاز دادن به ایران با توجه به رفتار مخرب آن، پاداش محسوب می گردد، گفت: گفت وگو با ایران برای ایران جایزه ندارد. نتایج چهار سال صحبت نکردن با ایران را مشاهده کردیم. از بین بردن موانع غیر ضروری با دیپلماسی نیز پاداش به ایران نیست.

این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه نمود: بنابراین، با وارونه سازی این موضع، ما را در صندلی خوبی با متحدان و شرکای خود قرار می دهد و توانایی ما را برای درگیر کردن سایر اعضای شورای امنیت در خصوص ایران تقویت می نماید. در قالب 2231 کوشش می کنیم تا دیپلماسی را دنبال کنیم.

وی با بیان اینکه عقل سلیم به ما امکان می دهد از شورای امنیت سازمان ملل برای حل برنامه هسته ای ایران استفاده کنیم، ادامه داد: بنابراین، این اقدام در خصوص بازگشت به دیپلماسی است، همچنین اطمینان حاصل خواهیم کرد که می توانیم به طور موثر در سیستم سازمان ملل کار کنیم.

این دیپلمات آمریکایی افزود: وقتی ما 14 رای مخالف به 1 رای موافق به دست می آوریم، کار کردن در شورای امنیت برای ما بسیار سخت است. این باعث می گردد ما به موقعیتی برگردیم که بتوانیم در آن چارچوب کار کنیم و به ویژه با نزدیکترین متحدان خود در جهت رفع نگرانی هایمان با ایران همکاری کنیم.

وزیران سه کشور اروپایی عضو برجام روز پنج شنبه در تماس ویدئویی با همتای آمریکایی خود درباره توافق هسته ای ایران گفتگو کردند.

علاوه بر آن، نمایندگی آمریکا در سازمان ملل متحد هم طی نامه ای به شورای امنیت ادعای دولت ترامپ در اجرای مکانیسم ماشه را به طور رسمی پس گرفت و محدودیت ترددی که در دوره مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا علیه دیپلمات های ایرانی وضع شده بود را به حالت گذشته درآورد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم از پذیرش آمریکا برای حضور در نشست کمیسیون مشترک برجام اطلاع داد.

منبع: ایرنا
انتشار: 24 اسفند 1399 بروزرسانی: 24 اسفند 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1482

به "خبرنگاران مقام ارشد آمریکا: نشانه ای از موافقت ایران با نشست مشترک نداریم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران مقام ارشد آمریکا: نشانه ای از موافقت ایران با نشست مشترک نداریم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید