چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شد

به گزارش سفر به کیش، افتتاحیه چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب با حضور قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرنگاران، مراسم افتتاحیه چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب با حضور حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل، کافی رئیس دانشگاه فردوسی مشهد، نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جمعی از روسای دانشگاه های ایران و کشور های عربی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گشت.

در این مراسم محمد فنیش، وزیر جوانان و ورزش کشور لبنان، محمد ماهر قباقیبی نماینده دانشگاه های کشور سوریه، جلال جمعه نماینده دانشگاه های کشور لبنان، محسن عبود محسن نماینده دانشگاه های کشور عراق، تقی عبدوانی نماینده دانشگاه های عمان و جمعی از رؤسای دانشگاه های ایران و کشور های عربی حضور داشتند و به ارائه سخنرانی پرداختند.

در ابتدای مراسم احسان قبول، ضمن خیر مقدم به محمد فنیش، وزیر جوانان و ورزش کشور لبنان و حسین سالار آملی، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل، و همه رؤسای دانشگا های ایران و کشور های عربی، با اشاره به جایگاه ویژه دانشگاه فردوسی مشهد موضوع اصلی این نشست را آینده پژوهی در توسعه جهان اسلام مطرح نمود.

قبول خاطر نشان کرد: 20 دانشگاه از ایران و 11 دانشگاه خارجی از کشور های عربی از جمله دانشگاه عمان، سوریه و عراق و لبنان در این مجمع شرکت کردند که از رهگذر 35 سخنرانی این نشست، به موضوعات مشترک مسائل جهان اسلام پرداخته می شود و دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان پیوندگاه جهان عرب و ایران، با بیش از 1000 دانشجو عرب زبان آماده گسترش روابط میان ایران و کشور های جهان عرب است.

وی اهداف این مجمع را برقراری روابط میان دانشجویان این مجمع و همچنین برگزاری دوره های تابستانی درسال آینده در دانشگاه های عضو مجمع و برقراری روابط میان استادان این مجمع مطرح نمود

در انتها از محمد کافی، رئیس دانشگاه فردوسی و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مجموعه همکاران اداره دانشجویان بین الملل برای برپایی این مجمع تشکر و قدردانی کرد.

محمدکافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ضمن خوش آمد گویی به مهمانان و روسای دانشگاه های ایران و عرب، ابراز خرسندی کرد که دانشگاه فردوسی مشهد میزبان بزرگان و نخبگان علمی از سراسر کشور های اسلامی است.

کافی با اشاره به دیپلماسی علمی و موانعی که بر سر راه این عرصه است، علم را میراث جهانی دانست که با توجه به اشتراکات زیاد فرهنگی دینی و تاریخی ما و کشور های منطقه با همکاری بیشتر می توان موانع را از سر راه برداشت.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد ابراز امیدواری کرد این مجمع آنقدر گسترش یابد که نام آن از مجمع کشور های ایران و عرب تغییر پیدا کند و کشور های همسایه مثل ترکیه، مالزی، افغانستان و ... بتوانند در این نشست حضور داشته باشند و شاهد تحقق اهداف این مجمع باشیم. دکتر کافی در انتها ازتلاش های وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی وهمچنین همکاران بین الملل دانشگاه فردوسی مشهد در برگزاری شایسته این مجمع تشکر و قدردانی کرد.

حسین سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در امور بین الملل، ازدانشگاه فردوسی مشهد در خصوص برگزاری این مجمع تشکر کرد و برای رسیدن به جایگاه مناسب علمی از سه محور اساسی سخن گفت.

سالارآملی اولین مورد را قرار دریافت علم و فناوری در خدمت جامعه مطرح نمود که باید برای جهانی شدن باید در چرخه دانایی جهانی قرار بگیریم.

قائم مقام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به فرایند رشد علم در خصوص طراحی ماهواره های کوچک، ایجاد پارک های علم و فناوری بیشترین میزان رشد را در مقالات علمی مطرح نمود.همچنین میزان دانشجویان خارجی در حال تحصیل در ایران را رقم 4891 دانشجو از کشور های مختلف برشمرد.

وی با اشاره به رتبه شانزدهم ایران در سطح جهان از لحاظ علمی، ایجاد شعبه ها و دوره های مشترک، اعزام استاد و همچنین تبادل استاد را گام های موثر در جهت تحقق اهداف دانشگاه های کشور های اسلامی دانست که پارادایم علم و فناوری در این راه اهمیت ویژه ای دارد.

در ادامه این مراسم محمد فنیش، وزیر جوانان و ورزش کشور لبنان، ضمن تشکر از دانشگاه فردوسی مشهد برای برگزاری این مراسم، با تاکید بر گسترش روابط بین جهان عرب و ایران و با اشاره به رشد چشمگیر ایران در فناوری نانو و تاکید بر مشترکات فرهنگی بین ایران و جهان عرب، مجهز شدن به سلاح علم دانست و برای تحقق این امر باید همکاری بین نخبگان کشور های اسلامی بیشتر بشود.

در ادامه این نشست، محمد مهدی ایمانی پور، دستیار ارشد رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز با ایراد سخنرانی و با توجه به گسترش دیپلماسی علمی آن را گامی در جهت بهبود در عرصه بین الملل دانست و ابراز امیدواری کرداین مجمع بتواند به اهدافش دست یابد.

در این نشست روسای دانشگاه های کشور های عراق، سوریه، عمان و لبنان سخنرانی کردند که ضمن معرفی برنامه های راهبردی دانشگاه های خود، با توجه به اشتراکات فرهنگی، دینی و زبانی ایران و کشور های جهان عرب خواستار دیپلماسی علمی و تعاملات بیشتر دانشگاه های جهان اسلام شدند. همچنین در این نشست روسای دانشگاه های گیلان، دانشگاه خوارزمی تهران، دانشگاه ادیان و مذاهب، دانشگاه مذاهب اسلامی، دانشگاه الزهرا تهران، دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه نیشابور با حضور در مجمع به ایراد سخنرانی پرداختند و پیشنهاد های خود را درباره موضوع مجمع مطرح کردند.

یادآور می شود در حاشیه این مجمع مهمانان از موزه اسناد و مفاخر دانشگاه فردوسی مشهد بازدید کردند. همچنین این نشست در 4 دی ماه 98 ادامه دارد و 20 سخنران از دانشگاه های ایران و کشور های عربی سخنرانی خواهند کرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 24 بهمن 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 655

به "چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چهارمین مجمع دانشگاه های ایران و جهان عرب در دانشگاه فردوسی مشهد برپا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید