چالش های خانه شیون فومنی

به گزارش سفر به کیش، تهران (پانا) - عضو هیئت امنای بنیاد شیون فومنی در روزهایی که شرایط خرید خانه مادری این شاعر مغفول مانده است از چالش های پیش روی خرید این بنای ثبت شده و بازسازی و احیای آن برای تاسیس خانه - موزه شیون فومنی می گوید.

چالش های خانه شیون فومنی

جهت دریافت خدمات پتینه چیست با گروه ساختمانی آبان در ارتباط باشید. هر گونه خدمات رنگ آمیزی با تکنیک های مدرن پتینه کاری را به ما بسپارید.

به گزارش ایسنا، حامد فومنی، فرزند این شاعر فقید با بیان این که شرایط خرید خانه مادری شیون فومنی همچنان در استان گیلان مغفول مانده است می گوید این خانه که در محله رودبارتان رشت نهاده شده است، در خردادماه امسال توسط اداره کل بناهای تاریخی و فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی واجد ارزش بناهای تاریخی و فرهنگی شناخته شد و در فهرست بناهای ملی کشور نهاده شد اما به دلیل خریده نشدن آن از سوی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان مشکلاتی برای مالک به وجود آمده است.

به گفته او، این خانه قدیمی است و زندگی در آن مناسب نیست و به دلیل ثبت ملی مالک نمی تواند آن را به غیر بفروشد و نیز نمی تواند در آن دست ببرد.

همچنین محمدحسین مهدی پور، عضو هیئت امنای بنیاد شیون فومنی در وبینار سازمان اسناد و کتابخانه ملی استان گیلان که به مناسبت هفتادوچهارمین زادروز شیون فومنی برگزار گردید، از نقش خرید خانه مادری شیون فومنی در توسعه صنعت گردشگری ادبی گیلان و نیز این که خرید خانه مادری زنده یاد شیون فومنی و راه اندازی خانه - موزه شیون یک مطالبه و دغدغه عمومی است، گفت.

او در وبینار عظیمداشت شیون فومنی بیان نمود: با پیگیری بنیاد فرهنگی شیون فومنی و با انعقاد تفاهم نامه موافقت با ثبت اثر و همزمان خرید خانه مادری زنده یاد شیون با مالک فعلی بنا در 26 مرداد 98، زمینه حفاظت از اثر تاریخی با قدمت 80ساله در محله رودبارتان رشت و بازسازی و احیای آن برای تاسیس و راه اندازی خانه - موزه شیون فومنی فراهم شده است. به دنبال آن با پیگیری به وسیله مدیرکل محترم وقت میراث فرهنگی و گردشگری گیلان، دکتر امیر انتخابی، و حمایت ویژه جناب آقای دکتر مصطفی پورعلی، مدیرکل گیلانی دفتر ثبت آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی کشور، پرونده ثبت بنا تکمیل و در جلسه مورخ 99/3/19 شورای ملی ثبت آثار تاریخی فرهنگی غیرمنقول با ثبت اثر موافقت و طی شماره 197 ثبت ملی شد. این امر طی نامه شماره 14317/99250 مورخ 99/3/26 توسط جناب آقای دکتر طالبیان، معاون محترم میراث فرهنگی کشور به جناب آقای دکتر زارع استاندار محترم گیلان ابلاغ شده است.

مهدی پور اضافه کرد: جالب توجه حضار محترم این که معاون محترم میراث فرهنگی کشور در این ابلاغیه در پاراگراف آخر به استاندار گیلان تاکید می نماید: اثر مذکور تحت حفاظت و نظارت این وزارت نهاده شده است و هرگونه دخل و تصرف، توسعه و بازسازی و یا بازسازی اثر صرفا با تایید و نظارت این وزارت خواهد بود. بدیهی است متخصصان امر بازسازی و احیای بناهای تاریخی از همکاران و زیر نظر آن وزارتخانه هستند و نظارت عالیه بر این امر نیز با دستگاه متولی ملی معاونت میراث فرهنگی کشور و در سطح استانی آن یعنی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری گیلان است.

این عضو هیئت امنای بنیاد شیون فومنی در بخشی دیگر از سخنانش گفت: اما سوال این جاست که آیا با جلب رضایت و موافقت مالک که فقط و فقط توسط بنیاد شیون فومنی اجرا شده و اکنون بنا ثبت شده است، این محدویت تحمیلی به مالک، بدون اقدام نتیجه بخش و مسئولیت آور اداره کل میراث فرهنگی استان برای اقدام به تامین اعتبار خرید بنای ثبتی، بازسازی و احیای آن برای تاسیس خانه - موزه شیون فومنی، جفای مضاعف به مالک و حتی ناموس فرهنگی گیلان، فرهیختگان و مفاخر ادبی و مردم شریف و فرهنگ دوست استان و منطقه که با اشعار گیلکی زنده یاد شیون فومنی زندگی می نمایند و حتی فارسی زبانان جهان که با اشعار فاخر فارسی این عظیم مرد تاریخ و ادب گیلان و ایران، به قول استاد سرامی جانانه افتخار می نمایند، نیست؟!

او در ادامه بیان نمود: این در حالی است که در سال 92 بعضی از شخصیت های برجسته ادبی، هنری، پژوهشی و علمی استان و کشور نظیر زنده یاد جعفر خمامی زاده، زنده یاد دکتر محمدعلی فائق، زنده یاد فریدون نوراد، زنده یاد فرض پور ماچیانی، احمد اداره چی گیلانی، استاد حسین محجوبی، استاد انوش نصر، جناب هوشنگ عباسی، جناب منوچهر ویسانلو، استاد دکتر یوسف پور، دکتر علی نوبخت و دکتر انوش برزیگر از استاندار وقت این مطالبه عمومی را شخصا و مکتوب درخواست کردند. و در 9 آبان 97 جمعی از عظیمان فرهنگی گیلان در قالب هیئت امنای بنیاد با استاندار گیلان و در پاییز 98 با آقای محمدی رییس سازمان برنامه و بودجه استان و مدیرکل وقت میراث فرهنگی گیلان در دفتر آقای محمدی ملاقات داشته و مهم ترین خواسته عظیمان جمع ثبت اثر و تامین اعتبار برای خرید و احیای بنا برای راه اندازی خانه - موزه شیون و ایجاد پایگاهی برای عظیمان و جوانان ادب و شعر گیلان و اضافه شدن به جاذبه گردشگری ادبی گیلان بوده است. متاسفانه آقای محمدی قول بی عملی را ادا و بیان نموده که تا به امروز هیچ گونه اقدام موثری نشده است.

عضو هیئت اجرایی بنیاد فرهنگی شیون فومنی اضافه کرد: در این مطالبه عمومی مردم، رسانه ها و مسئولان وظیفه ذاتی و قطعی دارند. مردم شریف گیلان با زندگی کردن با اشعار فاخر این فرهیخته از دست رفته، به خوبی ادای دین می نمایند و همواره از مسئولان جلوترند لیکن رسانه ها باید با پیگیری مجدانه و مستمر این مطالبه عمومی تا نتیجه قطعی نگیرند از پای ننشینند. نکند خدای ناخواسته با یک حادثه ناخواسته نظیر برف سنگین یا زلزله و یا خواسته های منفعت طلبانه، مانند خانه سایه (هوشنگ ابتهاج)، تنها افسوس این خانه نیز برای همه ما باقی بماند. و اما دستگاه های متولی مسئول اول این ماجرا هستند و دستگاه های حاکمیتی و نظارتی به ویژه استاندار محترم که در اول مراسم به خوبی با شناخت کافی از شیون فومنی پیغام دادند و یا مجمع نمایندگان استان و نیز مدیرکل محترم بازرسی گیلان، که خود مدیری فرهنگی و ناظر کل استانند، از ایشان تقاضای رسیدگی و اهتمام ویژه به این امر دارم تا وزارت و اداره کل میراث فرهنگی و مخصوصا سازمان برنامه و بودجه استان و کشور را به وظیفه ذاتی و قانونی خود آشنا و عامل نمایند.

محمدحسین مهدی پور همچنین در این عظیمداشت گفت: نکته مهم این است که باید بدانیم خانواده زنده یاد شیون فومنی با تاسیس بنیاد غیرتجاری و غیرانتفاعی و با حضور جمع ارزشمندی از شخصیت های فرهنگی و ادبی استان و کشور به عنوان اعضای هیئت امنا که بنده کمترین این عظیمان هستم، تنها پیگیری نماینده و مطالبه گر این دغدغه عمومی است. ما برای شخصیت های علمی و فرهنگی استان تنها دو بنیاد فرهنگی عام المنفعه ثبت شده رسمی در سطح ملی داریم؛ اولی بنیاد فرهنگی دکتر مجتهدی(به نام و یاد زنده یاد دکتر محمدعلی مجتهدی گیلانی، لاهیجی، 35 سال رییس دبیرستان ماندگار البرز تهران و بنیانگذار و نخستین رییس دانشگاه صنعتی شریف) و بعد هم بنیاد فرهنگی زنده یاد شیون فومنی، شاعر پرآوازه دوزبانه گیلکی و فارسی افتخار گیلان. اما رفتار مدیران استان در برابر این بنیادهای رسمی غیردولتی که با برنامه و دارای مطالعات راهبردی و سازمانی مصوبند، بسیار تعجب آور و جای تامل است.

مهدی پور اضافه کرد: بنیاد فرهنگی شیون طی سال های قبل و جاری با مکاتبات و جلسات متعدد با استانداران محترم، شورای شهر و شهرداران رشت، رییس سازمان برنامه و بودجه استان و مدیران کل میراث فرهنگی استان در ادوار گذشته و فعلی و بعضی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی و حتی معاون محترم رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور، مستمرا پیگیر و متقاضی این مطالبه عمومی بوده که نتایج آن تا به امروز به این وضع ناراضی نماینده رسیده است.

در ادامه این سخنرانی این عضو هیئت امنای بنیاد فرهنگی شیون فومنی از خبرنگاران و اصحاب رسانه و جراید استان تقاضا کرد تا با کشف اجزا و حقایق و دقایق این مطالبه مهم، مجدانه پیگیر این درخواست و دغدغه عمومی مردم و مفاخر ادبی استان باشند.

او در انتها با قدردانی از زحمات برگزارنمایندگان این وبینار، از اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی کشور و اداره کل اسناد و کتابخانه استان گیلان به عنوان یک طرح ضروری درخواست کرد تا طرح تدوین تاریخ شفاهی و مکتوب زنده یاد شیون فومنی را با همکاری بنیاد فرهنگی شیون فومنی تهیه نمایند و با دقت و سرعت لازم به انتها مطلوب برسانند.

به گفته مهدی پور این امر باعث خواهد شد تا همه ناگفته ها، نانوشته ها و اسناد شفاهی و مکتوب موجود و مربوط به شیون فومنی جمع آوری و نگهداری گردد تا ضمن حفاظت از آثار معنوی مرتبط، بخش هایی از آن به تشخیص و حسب مورد به ارزش اضافه نموده های فرهنگی و هنری ماندگار به صورت مکتوب و یا صوتی و تصویری تبدیل گردد.

منبع: خبرگزاری پانا
انتشار: 10 بهمن 1399 بروزرسانی: 10 بهمن 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1395

به "چالش های خانه شیون فومنی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چالش های خانه شیون فومنی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید