نکات کلیدی در استفاده از کراتین برای ورزشکاران
به گزارش سفر به کیش، یکی از کارکرد های کراتین در بدن، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته، کاهش خستگی و لاکتیکی شدن بدن، افزایش توده بدن و تامین انرژی حرکات انفجاری کوتاه مدت با شدت زیاد است.
به گزارش ایسنا، کراتین پروتئینی است که به طور طبیعی در رژیم غذایی و در گوشت قرمز و ماهی (3 تا 5 گرم در هر کیلو گوشت) وجود دارد و به طور طبیعی در کلیه و کبد انسان کراتین فسفات نیز ساخته می گردد و با این حال بدن ظرفیت بسیار کمی برای بازسازی کراتین دارد.
یکی از کارکرد های کراتین در بدن، بازسازی ذخایر انرژی از دست رفته، کاهش خستگی و لاکتیکی شدن بدن، افزایش توده بدن و تامین انرژی حرکات انفجاری کوتاه مدت با شدت زیاد است.
بر اساس این مطلب که از سوی محبوبه عسکری، متخصص تغذیه ورزشی تهیه شده و از سوی فدراسیون پزشکی ورزشی در اختیار ایسنا قرار گرفته، آمده است: مصرف کراتین قبل از تمرین، انرژی مورد احتیاج هنگام تمرین را تأمین می نماید و فسفوکراتین یک مولکول کراتین است که عنصر فسفر به آن متصل شده است و مصرف کراتین در ورزشکاران باعث افزایش قابل توجه توان و حجم عضلات و نیز افزایش اندازه یک تکرار بیشینه می گردد.
برترین روش برای مصرف کراتین، استفاده 20 گرم تا 5 روز و سپس 5 گرم روزانه است و مصرف این مکمل باید با آب فراوان باشد و در صورت کم آبی، اثر سوء کراتین بر کلیه ها نمایان می گردد. بعلاوه به علت ذخیره شدن با آب در بدن، می تواند سبب افزایش وزن کاذب گردد که این برای ورزشکاران رده های وزنی در زمان مسابقات مناسب نیست.
در عین حال باید توجه داشت که بیماران با مشکل کلیوی، کبدی و گوارش، حتما در مورد استفاده از کراتین با پزشک مشورت نمایند.
منبع: فرارو