شگفت انگیزترین معابد هندوستان؛ از دهلی نو تا پنجاب

به گزارش سفر به کیش، سفر به سرزمین هزاررنگ هند، آن تجربه ای است که علاوه بر به کمال رساندن بخش طبیعت جوی فکر، می تواند جلابخش روح معنوی شما نیز باشد.

شگفت انگیزترین معابد هندوستان؛ از دهلی نو تا پنجاب

کشور هند که پیش از یک میلیارد نفر از مردم دنیا را در خود جای داده، همچون تابلویی نقاشی از زبان ها، ادیان و آداب ورسوم متنوع است. این کشور حداقل 9 دین شناخته شده از قبیل اسلام، مسیحیت، آیین بودایی، آیین سیک، آیین جین و چندین اعتقاد قومی و قبیله ای دیگر دارد. طبق سرشماری های اخیر، بخش عمده مردم هند از دو آیین به خصوص پیروی می نمایند؛ 80 درصد مردم هند، هندو هستند و این در حالی است که 14 درصد از جمعیت این کشور را نیز مسلمانان تشکیل داده اند. گرچه باید یه یاد داشت که تنوع ادیان، از منطقه ای به منطقه دیگر به شدت متغیر است؛ به عنوان مثال، جمعیت کثیری از بودائیان در بخش غربی استان ماهاراشتارا، جایی که بمبئی نیز در آن واقع شده است، ساکن هستند. از طرفی بخش شمالی پنجاب را عمدتا سیک ها تشکیل داده اند. به اقتضای تنوع مذهبی، معابد زیبا و متعددی در سراسر این کشور به وجود آمده اند که بعضی از آن ها دارای معماری مدرن هستند و قدمت بعضی دیگر به قرون گذشته باز می گردد. در این مقاله، خبرنگاران هفت مورد از زیباترین معابد هندوستان را به شما معرفی می نماید.

معبد وایشنو دوی (Vaishno Devi)، منطقه تحت کنترل دولت هند در کشمیر

معبد وایشنو دِوی که قریب به 1600 متر از سطح دریا مرتفع تر است، سالیانه پذیرای 8 ملیون زائری است که برای بازدید از غار مادر مقدس به این مکان می آیند. رسیدن به این معبد که نیازمند 12 کیلومتر پیاده روی است، برای افراد عادی حدود 6 ساعت زمان می برد. از آن جایی که مسیر حرکت به سمت این معبد عمدتا سربالایی است، مکان هایی برای صرف غذا، استراحت و حتی اقامت شبانه در بین راه تعبیه شده است. افراد مسن، بیمار و توان یاب می توانند برای حرکت در این مسیر کجاوه هایی را کرایه نمایند. البته امکان طی کردن این مسیر از طریق اسب یا حتی بالگرد نیز فراهم است. معبد وایشنو دوی با جنگل ها و کوه های متراکم و سرسبز احاطه شده است. در زمستان حریری درخشان از برف این حجم سبز را می پوشاند. بعلاوه می توان مسیر 1.5 کیلومتری از معبد اصلی تا معبد بهارئوبابا (Bhairav Baba) را از طریق تله کابین طی کرد.

معبد طلایی (Golden Gurdwara)، پنجاب

معبد طلایی که متعلق به آیین سیک است، در شمال هند واقع شده و دلیل نام گذاری این معبد پوشیده شدن نمای آن از ورقه های خالص طلا است. معبد طلایی، معبد اصلی آیین سیک به شمار می آید؛ ازاین رو بدیهی است که پیروان این آیین حداقل یک بار برای زیارت به این مکان بیایند. در سرتاسر این معبد که خود چیزی کم از یک اثر هنری ندارد، می توان تابلوهای رنگارنگ نقاشی، دیوارپوش های وزین و موزاییک های بی نظیر را مشاهده کرد. همه این ویژگی ها نمایان گر وجود سبک معماری مغولی در این مکان است. از دیگر دلایل معروفیت این معبد، وجود یک غذاخوری برای نیازمندان است که گفته می گردد روزانه به صدهزار نیازمند خدمت رسانی می نماید و به نوعی بزرگ ترین غذاخوری خیریه در دنیا محسوب می گردد.

معبد تیرومولا تیروپاتی بالاجی (Tirumala Tirupati Balaji)، آندرا پرادش

معبد تیرومولا تیروپاتی بالاجی که در تپه های جنگلی تیرومولا واقع شده است، سالانه از 40 میلیون بازدیدنماینده استقبال می نماید. هرچند به دلیل معماری دراویدی قدمت این معبد هندو به قرن چهارم میلادی تخمین زده می گردد؛ اما زمان دقیق ساخت آن هنوز تعیین نیست. گردشگران و زائران می توانند این نوع خاص از معماری را در طراحی دیوارهای اندرونی و بیرونی و برج های طلایی وسفیدی که اطراف حوضی بزرگ بنا شده اند، مشاهده نمایند. بسیاری از زائران قبل از ورود به معبد، موی خود را می تراشند و باور دارند که این کار تواضع را در آنان پرورش می دهد. بهتر است برای بازدید از این معبد بلیط آن را به صورت آنلاین رزرو کنید چراکه معبد تیرومولا تیروپاتی بالاجی یکی از پربازدید ترین معابد هندوستان است.

معبد آکشاردام (Swaminarayan Akshardam)، دهلی نو

معبد آکشاردام که نمونه ای بی نظیر از معماری هندوستان است، بزرگ ترین معبد هندوها به شمار می آید. با این وجود که سازه معبد قدیمی به نظر می آید اما کار ساخت آن در سال 2005 و با سبک معماری سنتی به اتمام رسیده است. چیزی حدود یازده هزار معمار طی 5 سال و با استفاده از مصالح گران قیمتی چون ماسه سنگ صورتی راجستانی و مرمر ایتالیایی، این معبد باشکوه را بنا نهادند. چشم برداشتن از این معماری کاری بس سخت است. تالار اصلی معبد که ماندیر نام دارد، با 43 متر ارتفاع، 9 گنبد، صدها حکاکی و مجسمه فیل های سنگی منظره شگفت انگیزی را نمایان ساخته است. در محوطه 60 هکتاری معبد و در دل معماری سنتی این مکان، بازدیدنمایندگان می توانند از نمایشگاه های مدرن، تماشاخانه های پیشرفته و آب نماهای زیبا لذت ببرند.

پرستشگاه ماهابودی (Mahabodi)، بیهار

ماهابودی به عنوان یکی از مهم ترین معابد آیین بودایی شناخته می گردد. این معبد، مکانی است که در آن بودا، زیر درخت مشهور بُو به روشن ضمیری رسید. این یکی از دلایلی است که معبد ماهابودی زائرین را از سراسر دنیا به خود می خواند. سازمان میراث دنیای یونسکو این مکان را که در قرن پنجم نیز بازسازی شده، با تمام حکاکی های خیره نماینده و ترکیب ماسه سنگ های صورتی و سفیدش در لیست آثار خود قرار داده است. چشم نواز ترین بخش این معبد، سازه هرمی شکل و 55 متری آن بوده که از دل محوطه معبد سربرآورده است. در پاسخ به کسانی در پی درخت بودا هستند باید گفت که این درخت دیگر وجود ندارد اما نقل می گردد که قلمه ای از آن در محوطه معبد کاشته شده است.

معبد میناکشی (Meenakshi)، مادورای

میناکشی معبدی متعلق به قرن اول میلادی است که زیبایی دروازه ورودی آن، نفس را در سینه حبس می نماید. چهار برج بلند، از طرفین معبد سربرافراشته اند که با صدها یا شاید هزاران تندیس از خدایان، شیاطین و حیوانات مزین اند. داخل معبد که 15 هکتار وسعت دارد، به لطف محوطه های متحدالمرکز، پیاده روها و بازارچه های پر جنب و جوش به هزارتویی زیبا شبیه است. برای عده ای شاید برجسته ترین نقطه این معبد تالار هزار ستون باشد که اکنون به موزه آثار هنری بدل شده و صدها مجسمه سنگی در آن به نمایش گذاشته می گردد. اگر به بازدید از این معبد می اندیشید، ضروری است خود را برای مواجهه با جمعیت کثیر آن آماده کنید چراکه این محل روزانه 25000 نفر بازدیدنماینده دارد.

معبد بریادیسوارا (Brihadisvara)، تامیل نادو

معبد بریادیسوارا یکی از معابد لیست لیوینگ چولا است. این لیست از طریق یونسکو جمع آوری شده و دربرگیرنده مجموعه معابد هندوی متعلق به دودمان چولا است. بریادیسوارا یکی از بزرگ ترین و بی شک زیباترین معابد جنوب هند به شمار می آید. بخشی از این معبد که به معبد بزرگ مشهور است، اولین معبد تمام گرانیتی دنیا محسوب می گردد که در قرن یازدهم میلادی بنا شده است. معماری این معبد به سبک دراویدی است و پس از گذشت سال ها همچنان شاهانه به نظر می رسد. پشت دیوارهای زرین این ساختمان شگفتانه های دیگری چون نقاشی های مجلل دیواری، نقش های زیبای برجسته و مجسمه های تماشایی انتظار شما را می کشد.

به یاد داشته باشید خبرنگاران به گردشگرانی که قصد سفر به هند را دارند، در انتخاب مقرون به صرفه ترین تور یاری می نماید. شما می توانید از میان پکیج های ده ها آژانس معتبر که با خبرنگاران همکار می نمایند، تور هند را انتخاب و سفرتان را با پایین ترین قیمت، برنامه ریزی کنید.

منبع: کجارو / edition.cnn.com
انتشار: 30 آذر 1403 بروزرسانی: 30 آذر 1403 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2379

به "شگفت انگیزترین معابد هندوستان؛ از دهلی نو تا پنجاب" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "شگفت انگیزترین معابد هندوستان؛ از دهلی نو تا پنجاب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید