بیماری سنگ کلیه چیست و روش درمان آن چگونه است

به گزارش سفر به کیش، سنگ کلیه در اثر کمبود آب در کلیه یا مصرف بیش از اندازه پروتئین به وجود می آید. سنگ کلیه می توانید به وسیله وراثت نیز در کلیه به وجود بیاید که البته سهم ناچیزی در بروز این بیماری دارد.

بیماری سنگ کلیه چیست و روش درمان آن چگونه است

سنگ کلیه بیشتر در چه گروه سنی به وجود می آید؟

بیش ترین شیوع سنگ کلیه در گروه سنی 45-18 سال دیده می گردد و مردان 5 تا 10 برابر بیش تر از زنان مبتلا به سنگ کلیه می شوند. میزان بروز سنگ های کلیوی در کشو رهای توسعه یافته بیش تر است که این به دلیل مصرف زیاد پروتئین حیوانی همراه با رژیم غذایی کم فیبر است. سنگ کلیه از نظر اندازه از یک دانه شن تا تا یک توپ تخم مرغی متغیر بوده و ممکن است منفرد یا متعدد باشد. پنج نوع مختلف از سنگ های کلیوی بر اساس ترکیب سنگ ها شناخته شده اند. سنگ های کلسیمی شایع ترین نوع هستند و حدود 75 درصد کل سنگ ها را تشکیل می دهند. قسمت عمده این سنگ ها اگزالات کلسیم می باشند که 50 درصد کل سنگ های شناخته شده کلیه را تشکیل می دهند. انواع دیگر سنگ های اسید اوریکی، سیستئینی و شاخ گوزنی می باشد.

علت ایجاد شدن سنگ کلیه چیست؟

از علل مهم ایجاد سنگ کلیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انسداد ادراری به هر دلیل
  • دفع مقادیر بیش از حد کلسیم از ادرار
  • نقرس

عوامل افزایش دهنده خطر ایجاد سنگ کلیه

  • رژیم غذایی نا مناسب (مصرف بیش از حد کلسیم، سدیم و پروتئین)
  • کاهش حجم ادرار ناشی از بی آبی و یا کم آبی
  • سابقه خانوادگی سنگ کلیه
  • پرکاری پاراتیروئید
  • در بستر افتادن به مدت طولانی
  • سوء مصرف الکل

علائم وجود سنگ کلیه چه چیزهایی می باشد؟

دوره های درد شدید و پیچشی به فاصله چند دقیقه، درد معمولا در ناحیه پشت، درست پایین لبه دنده ها حس می گردد. در طی چند ساعت تا چند روز ناحیه درد از سیر حرکتی سنگ از حالب به طرف کشاله ران پیشروی می نماید و با دفع سنگ درد بیمار متوقف می گردد. در واقع می توان گفت درد مربوط به حرکت سنگ می باشد نه خود سنگ. علاوه بر درد، حالت تهوع، پوست سرد، تعریق و وجود خون در ادرار نیز از علائم دیگر سنگ کلیه می باشد. از عوارض مهم سنگ کلیه، پیدایش عفونتهای ادراری می باشد.

پیشگیری و درمان سنگ کلیه

از آنجایی که 40 درصد مبتلایان به اولین حمله سنگ کلیه در عرض 3-2 سال دچار یک حمله مجدد می شوند و 75 درصد مبتلایان در عرض 10-7 سال دچار سنگ کلیه می شوند پیش گیری مهم ترین درمان است. تمام بیمارانی که دچار حمله سنگ کلیه می شوند باید روزانه حدود 3 لیتر مایعات و عمدتا آب خالص بنوشند تا حداقل 2 لیتر ادرار در روز ایجاد کند. در طول شب نیز 1 تا 2 لیوان مایعات بنوشند زیرا در این دوره ادرار از حداکثر غلظت برخوردار است. مصرف پروتئین حیوانی و میزان مصرف روزانه نمک باید کاهش یابد.

در صورت وجود سنگهای کلسیمی، شیر و فراورده های لبنی را در حد متعادل مصرف مصرف نمایند. مصرف بیش از حد غذاهای غنی از اگزالات مانند چای، کوکاکولا، پرتقال، اسفناج و بادام زمینی باعث افزایش ایجاد سنگ های اگزالاتی می گردد.

در خصوص سنگهای اسید اوریکی و سیستئینی باید رژیم غذایی سالم حاوی مواد قلیایی باشد. در خصوص همه سنگ ها، رژیم غذایی کم چرب و پرفیبر توصیه می گردد. بیشتر سنگ های کلیه بدون جراحی قابل درمان می باشند، تنها با داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک و فعالیت کافی می توان به دفع سنگ یاری کرد.

قطره سنکل داروی گیاهی برای دفع سنگ کلیه

استفاده از داروی گیاهی سنکل که حاوی رازیانه، خارخاسک، برگ بو، زیره سبز، کاکل ذرت، دم گیلاس و تخم خربزه می باشد به طور بسیار موثری در درمان و پیش گیری از تشکیل مجدد سنگ کلیه ایفای نقش می نماید. مواد موثره موجود در این قطره به طور مستقیم سبب شل شدن عضله صاف مجاری ادرار می شوند و همیشه با اثر پیشاب آور، دفع سنگ های ادراری تا قطر 7 میلی متر را تهسیل می نماید. قطره سنکل دارای اثر آنتی کلینرژیک بوده و از این طریق اسپاسم و دردهای قولنجی مجاری ادرار ناشی از سنگ های کلیوی را بر طرف می سازد. این قطره پیشگیری نماینده و درمان نماینده عفونت های ادراری ناشی از سنگ کلیه نیز می باشد.

منبع: setare.com
انتشار: 25 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 903

به "بیماری سنگ کلیه چیست و روش درمان آن چگونه است" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری سنگ کلیه چیست و روش درمان آن چگونه است"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید