30 خواص و فواید هسته انگور

به گزارش سفر به کیش، هسته انگور (Vitis vinifera) یک ماده طبیعی است که به علت خواص فراوانی که دارد، به روش های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. حتی می توانید آن را به صورت کپسول و قرص هم پیدا کنید. از طرفی، و عصاره هسته انگور (GSE) سابقه طولانی در مصارف آشپزی و دارویی دارند و از زمان یونان باستان، قسمت های مختلف انگور برای مصارف دارویی استفاده می شده است. حتی مدارکی وجود دارد که مصریان باستان و اروپایی ها از انگور و دانه های آن استفاده می نموده اند. در این مقاله از سرویس در به آنالیز فواید و خواص هسته انگور در طب سنتی و پزشکی می پردازیم.

30 خواص و فواید هسته انگور

نحوه استفاده از هسته انگور

هسته انگور به خاطر خواص فوق العاده ای که دارد، به شکل های مختلف، برای مصارف خوراکی، برای مصارف دارویی، برای زیبایی و حتی در پخت و پز و روی هم می توان از آن ها استفاده کرد. روش های متنوعی وجود دارد که می توانید از فواید و خواص هسته انگور بهره مند شوید.

استفاده از ، پودر هسته انگور، قرص های مکمل هسته انگور، عصاره هسته انگور و حتی خوردن انگور با هسته، از روش های متداول برای قرار دادن مواد مغذی هسته انگور در رژیم غذایی هستند. اگر شما هم از مزایایی سلامتی هسته انگور اطلاع داشته باشید، حتما به این فکر خواهید افتاد که هسته انگور را به رژیم غذایی تان بیفزایید.

خواص هسته انگور برای سلامت بدن

ما می دانیم که عصاره هسته انگور حاوی الیگومریک پروآنتوسیانیدین (OPC)، یک آنتی اکسیدان است که مطالعات و آزمایش ها ثابت نموده است این آنتی اکسیدان مفید، به سلامت عمومی بدن یاری نموده و آن را بهبود می بخشد. شواهد علمی محدود و گاهی متناقض نشان می دهد که عصاره هسته انگور فواید زیادی در بهبود اختلالات سلامتی دارد. این اختلالات عبارتند از:

نارسایی مزمن وریدی

التیام زخم

جوانسازی و سلامت پوست (ضد پیری و محافظت از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش)

استرس چشمی

دژنراسیون ماکولا مرتبط با سن

عفونت ویروسی

کلسترول بالا

آترواسکلروز

بیماری قلبی

اضافه وزن

شاید جالب باشد بدانید که بعضی پزشکان داروهای فراوری شده با عصاره هسته انگور را به عنوان جایگزین با داروهای شیمیایی تجویز نموده و برای یاری به درمان بعضی بیماری ها از آن استفاده می نمایند. این بیماری ها و مسائل عبارتند از:

برای بهبود

اختلالات دستگاه گوارش

مسائل ناشی از فعالیت های شدید ورزشی

البته برای تایید اینکه عصاره هسته انگور می تواند به عنوان درمان قطعی هر یک از اختلالات سلامتی (که در بالا به آن ها اشاره شد) به کار برود، به آزمایش های بیشتری احتیاج است. اما تحقیقات به عمل آمده و با آنالیز مواد تشکیل دهنده مغذی موجود در هسته انگور نشان می دهد که فواید زیادی برای سلامتی دارد.

برای مثال عصاره های پروآنتوسیانیدین هسته انگور- بعضی از قوی ترین آنتی اکسیدان های شناخته شده هستند - که 50 برابر بیشتر از ویتامین E و 20 برابر بیشتر از ویتامین C ، فعالیت آنتی اکسیدانی برای بدن دارند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه ترشی انگور به 2 روش

خواص و فواید هسته انگور برای سرطان

نتایج مطالعات و آزمایش های حیوانی و آزمایشگاهی، دانشمندان نشان داده اند که هسته انگور می تواند به مبارزه با رادیکال های آزاد (فعالیت های شیمیایی شناخته شده برای ایجاد التهاب و استرس اکسیداتیو مرتبط با سرطان) یاری کند.

مطالعات محدودی هم افزایش سطح آنتی اکسیدان را در شرکت نمایندگان انسانی که GSE مصرف نموده بودند، نشان داده است. در یک آزمایش که روی 19 نمونه انسانی در سال 2021 انجام شد نیز بهبود قابل توجهی در سطح استرس اکسیداتیو پس از مصرف مکمل های عصاره هسته انگور نشان داد. اما در این افراد، فقط بهبود خفیفی در علائم التهاب نشان داده شد.

البته فراموش نکنید که تا به امروز، مطالعات کمی بر روی افراد اجرا شده و این مطالعات اغلب در شرایط متفاوت و با دستاوردهای متناقض هستند. در نتیجه، احتیاج به شواهد و تست های انسانی بیشتر برای ارزیابی خواص هسته انگور برای سرطان و بهبود آن احساس می گردد.

خواص هسته انگور بر سلامت قلبی عروقی

بعضی مطالعات نشان داده اند که هسته انگور ممکن است فشار خون، کلسترول و پروتئین واکنشی C را تا حد مبه وسیلهی بهبود ببخشد. عصاره هسته انگور در افرادی که چاق هستند و اضافه وزن دارند، به عنوان محافظت نماینده قلب شناخته می گردد.

یک مطالعه کوچک روی 40 نفر نشان داد که هنگام مصرف مکمل های GSE هسته انگور و پیروی از یک رژیم غذایی با کالری محدود به مدت 12 هفته، چندین عامل خطر بیماری قلبی (از جمله سطح کلسترول خون) بهبود یافته است.

آزمایش کوچک دیگری به وسیله همان گروه از پژوهشگران نشان داد که مصرف 300 میلی گرم عصاره هسته انگور در روز، باعث کاهش دور کمر و بعضی التهاب ها در افراد چاق می گردد.

خواص هسته انگور برای دیابت

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد عصاره هسته انگور می تواند برای افراد مبتلا به مفید باشد. یک آنالیز در سال 2020 از 15 مطالعه کوچک نشان داد که عصاره هسته انگور قند خون ناشتا را کاهش می دهد، اما بر HbA1c (هموگلوبین) تأثیری نمی گذارد.

علاوه بر این در یک آزمایش از هسته انگور برای اندازه گیری دقیق تر و طولانی مدت تر برای سطح قند خون و فشار خون استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که عصاره هسته انگور دارای اثرات رقیق نماینده خون است و ممکن است بر عملکرد کبد و متابولیسم داروها تأثیر بگذارد. اما در هر حال قبل از استفاده از فراورده های هسته انگور به عنوان راه درمان حتما باید با پزشک خود مشورت کنید.

هسته انگور برای فشار خون بالا

همچون سایر شاخص های مربوط به قلب و عروق، شواهد در خصوص اثرات هسته انگور بر فشار خون متناقض است. یک آزمایش در سال 2016 از 16 کارآزمایی بالینی کوچک نشان داد که عصاره هسته انگور تا حدودی فشار خون را کاهش می دهد، اما فواید قابل توجهی برای افراد جوان یا چاق و بعلاوه برای افرادی که قبلا یک بیماری متابولیک مثل سندرم متابولیک داشتند، نشان داد.

موسسه ملی بهداشت می گوید اگر فشار خون بالا دارید، دوزهای بالای عصاره یا قرص های هسته انگور را با ویتامین C ترکیب نکنید. این ترکیب ممکن است فشار خون را بدتر کند.

هسته انگور و بیماری آلزایمر

عصاره هسته انگور روند پیشرفت را به تعویق می اندازد. برای مثال، در آزمایش هایی که روی موش ها انجام شد، دانشمندان متوجه شدند که عصاره هسته انگور التهاب را کاهش می دهد و از تجمع مواد شناخته شده برای تشکیل پلاک های مغزی (مرتبط با بیماری آلزایمر) جلوگیری می نماید. البته که در این زمینه هم مطالعه بیشتر روی نمونه های انسانی احساس می گردد.

کاهش التهاب با هسته انگور

هسته انگور به ویژه هسته انگورهای بنفش، قرمز و سیاه، سرشار از پلی فنول های بسیار قوی هستند که می توانند باعث کاهش قابل توجه التهاب و استرس اکسیداتیو در بدن شوند. ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در هسته انگور به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن و سندرم متابولیک نیز یاری می نمایند.

بیشتر بخوانید: خواص آب انگور قرمز، سیاه، سفید و …

خواب بهتر با ملاتونین هسته انگور

هسته انگور از جمله خوراکی هایی است که حجم مناسبی از ملاتونین را در خود جای داده است و مصرف آن از جمله راه های است. ملاتونین جزو هورمون های تنظیم نماینده چرخه خواب در بدن است که خوردن آن می تواند به داشتن خواب عمیق و منظم یاری کند. بنابراین، افرادی که اختلال خواب دارند هم می توانند انگورهای هسته دار را برای وعده قبل از خواب خود انتخاب و مصرف نمایند.

عوارض جانبی احتمالی هسته انگور

عصاره هسته انگور، پودرها و حتی خوردن هسته انگور به صورت جویدنی، به طور معمول اگر در اندازه محدود مصرف گردد، عوارضی را در پی نخواهد داشت. با این حال، گاهی اوقات ممکن است عوارض جانبی مانند ، خشکی یا خارش پوست سر، سرگیجه یا حالت تهوع ایجاد کند.

هسته انگور اگر همزمان با داروهای رقیق نماینده خون مصرف گردد، به خاطر اینکه خود هسته انگور، خاصیت رقیق نمایندگی خون را دارد، می تواند برای فرد مشکل آفرین باشد. البته این مشکل زمانی رخ می دهد که به اندازه زیادی هسته انگور میل کنید.

سوالات متداول

آیا انگور و عصاره هسته انگور خواص یکسانی دارند؟

انگور می تواند یک میان وعده بسیار سالم باشد، اما غلظت آنتی اکسیدان هسته انگور بسیار بیشتر از زمانی است که یک وعده انگور مصرف می کنید.

آیا جویدن هسته انگور مفید است یا مضر؟

هسته انگور یک خوراکی بدون طعم است که تلخی آن معمولا به خاطر گسی خود هسته انگور است. افرادی که به طور منظم، انگور را با هسته اش می خورند، کمتر با خطر افزایش قند خون، افزایش کلسترول خون و افزایش فشار خون روبرو می شوند.

بعلاوه هسته انگور فلاونوئیدهایی مثل اسید گالیک، کاچین و اپی کاچین دارد که با رادیکال های آزاد مبارزه می نمایند و در نتیجه التهاب را کاهش داده و باعث بهبود عملکرد مغز و سیستم ایمنی می شوند. بنابراین نه تنها جویدن هسته انگور ضرر ندارد بلکه بسیار مفید است، البته اگر ممنوعیت مصرف آن را ندارید.

منبع: verywellhealth

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 شهریور 1401 بروزرسانی: 27 شهریور 1401 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 2132

به "30 خواص و فواید هسته انگور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "30 خواص و فواید هسته انگور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید