منسوجات رسانا جایگزین سیم و کابل می شوند

به گزارش سفر به کیش، پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با استفاده از روشی ساده و مواد اولیه ارزان قیمت، راهکاری را برای رسانا کردن منسوجات ارائه کردند و به گفته آنها این محصول می تواند جایگزین مناسبی برای سیم ها و کابل ها باشد.

منسوجات رسانا جایگزین سیم و کابل می شوند

به گزارش خبرنگاران، مجید مظفر، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر هدف اصلی اجرای این پروژه را فراوری منسوجات رسانا برای کاربردهای مختلف پزشکی و پوشاک خاص دانست و گفت: امروزه کاربرد و استفاده از طیف های فرکانسی و امواج رادیویی در حال گسترش است و منسوجات رسانا علاوه بر حفاظت و جذب امواج، در فراوری وسایل الکترونیکی منعطف و باتری های پارچه ای نیز کاربرد دارند. منسوجات رسانا می توانند جایگزین مناسبی برای سیم ها و کابل ها باشند.

وی با بیان اینکه این منسوجات بسته به میزان هدایت الکتریکی می توانند کاربردهای مختلفی در صنایع داشته باشند، ادامه داد: تاکنون روش های مختلفی برای رسانا کردن منسوجات از جمله لایه نشانی سطح کالا با یاری عملیات پلاسما، عملیات رسوب گذاری شیمیایی، غوطه وری کالا در رزین های حاوی ذرات رسانا، قراردادن سیم های مسی در بین تار و پود پارچه و استفاده از نانوذرات کربنی گزارش شده است. در اکثر این روش ها عملیات، چند مرحله ای است که خواص دیگر کالا تحت تأثیر این عملیات قرار می گیرد، هزینه آن زیاد و راندمان کم است و به ترکیبات جانبی احتیاج دارد و ضمناً تجهیزات خاصی نیز برای انجام این عملیات مورد احتیاج است.

مظفر با اشاره به انجام مطالعاتی در این زمینه، خاطر نشان کرد: در این پروژه کوشش شد تا با استفاده از روش ساده Click Finishing و با مواد اولیه ارزان قیمت در فرآیند یک مرحله ای با استفاده از امکانات موجود به رسانایی مطلوب دست یابیم. روش Click Finishing برگرفته از روش Click Chemistry است که روشی یک مرحله ای بوده و فراوریات جانبی مخرب ندارد.

عضو هیات علمی پژوهشکده نانوفناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر مهمترین یافته این مطالعات را دستیابی به منسوج با خواص رسانایی الکتریکی، الکترومغناطیسی و ضدباکتری ذکر کرد و یادآور شد: کالای تکمیل شده منعطف، سبک، تنفس پذیر و با استحکام زیاد است که با سنتز در جای نانوذرات فلزی بر روی کالای پلی استر به دست آمده است.

وی اظهار کرد: با توجه به هدایت الکتریکی این منسوجات می توانند کاربردهای متفاوتی در صنایع حفاظتی به عنوان پارچه ضداشعه، در صنایع الکترونیک به عنوان سیم و کابل های پارچه ای منعطف و رسانا، در صنایع پزشکی و ورزشی به عنوان لباس های هوشمند و در باتری ها و خازن ها به عنوان الکترودهای منعطف پارچه ای داشته باشند.

به گفته این محقق، این محصول در مقیاس آزمایشگاهی و نیمه آزمایشگاهی فراوری شده است و قابلیت تجاری شدن و ورود به صنعت را دارد.

نتایج این تحقیقات که حاصل پروژه دانشجویی مقطع دکتری بهاره موذن چی دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر و به هدایت دکتر مجید منتظر عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده، تحت عنوان Click electroless plating of nickel nanoparticles on polyester fabric: Electrical conductivity, magnetic and EMI shielding properties در مجله Colloids and Surfaces A: Physicochemical and Engineering Aspects با ضریب تأثیر 3.131 منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 5 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 396

به "منسوجات رسانا جایگزین سیم و کابل می شوند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "منسوجات رسانا جایگزین سیم و کابل می شوند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید