سومین دوره اهدای نشان داود رشیدی
به گزارش سفر به کیش، سومین دوره مراسم اهدای نشان داود رشیدی شامگاه پنجشنبه 7 شهریور برگزار و این نشان به علی نصیریان، مهتاب نصیرپور و احمدرضا احمدی اهدا شد.
مهر: سومین دوره مراسم اهدای نشان داود رشیدی با حضور خانواده این هنرمند فقید و چهره های فرهنگی و هنری، شامگاه پنجشنبه 7 شهریور در سالن زنده یاد عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار گردید.
اجرای این مراسم بر عهده منصور ضابطیان بود. در ابتدای مراسم تصاویری از 2 دوره گذشته این مراسم پخش شد و از زنده یاد حسینعلی طباطبایی اولین مدیر مجموعه تئاتر شهر که از مترجمان باسابقه ادبیات نمایشی بود و همچنین زنده یاد داریوش اسدزاده یاد شد و حاضران 30 ثانیه سکوت کردند.
همچنین با پخش تصاویری از جمشید مشایخی بازیگر فقید سینما، تئاتر و تلویزیون ایران یاد شد.
سپس تصاویری از فیلم های خاطره انگیزی که زنده یاد داود رشیدی در آنها به ایفای نقش پرداخته بود، پخش شد.
در این بخش از مراسم سیروس ابراهیم زاده روی صحنه حضور پیدا کرد و گفت: هنوز حضور داود رشیدی را حس می کنم و درباره فقدان این عزیزان هم باید این واقعیت را در نظر بگیریم که همه این ها حضور دارند.
وی در ادامه یادداشتی را که از پیش درباره زنده یاد رشیدی و فعالیت سینمایی او آماده نموده بود، قرائت کرد.
در این بخش از مراسم فاطمه معتمدآریا روی صحنه حاضر شد. وی اظهار کرد: اعضای انجمن بازیگران گل های خوشبوی سینمای ایران هستند و تجلی تفکر کارگردان و عوامل فیلم هستند. خاک صحنه و سینمای ایران همواره پاک است.
معتمدآریا یادآور شد: سال ها در انجمن بازیگران شاهد این بودم به عنوان رئیس صنف پیگیر مسائل و مسائل اعضا بودند. ایشان بنیان این موضوع را گذاشت که ما مانند یک خانواده حامی هم هستیم. بهترین راهکار مسایل راهی بود که آقای رشیدی به ما آموخت و آن راه صحبت کردن است.
این بازیگر سینما تأکید کرد: بعضی سلبریتی ها که قابل احترام هستند ولی در انجمن معتقد بودیم ربطی به انجمن بازیگران ندارند ولی آقای رشیدی می گفت که کاری به اینکه فردی از کجا آمده نداشته باشیم بلکه ببینیم چه کاری از دست مان برایش برمی آید.
وی در سرانجام سخنان خود توضیح داد: من زمانی تصور می کردم جهان را تغییر می دهم ولی آقای رشیدی گفت که ما به تنهایی نمی توانیم کاری کنیم. بنیان اصلی انجمن بازیگران سینمای ایران را آقای رشیدی بنا نهاد.
سپس سخنان ویدئویی امیر نادری درباره داود رشیدی پخش شد که به ذکر خاطراتی درباره زنده یاد رشیدی پرداخت و توضیح داد: داود رشیدی به جایگاهی که در بازیگری لایقش بود نرسید. داود رشیدی در روز مجبور بود فیلم هایی را بازی کند که دوست نداشت ولی شب ها مدام کتاب می خواند و تأثیرگذار بود.
وی تأکید کرد: داود رشیدی مردی متشخص بود و من شانس نیاوردم که با او کار کنم. خیلی ها داود رشیدی را متأسفانه نشناختند و من خیلی شانس آوردم که او را شناختم.
نادری در سرانجام سخنان خود خطاب به زنده یاد رشیدی گفت: خیالت راحت باشد که احترام برومند و فرزندانتان یاد تو را زنده نگه می دارند.
در ادامه مراسم با حضور احترام برومند، لیلی رشیدی و سینا بانک بخش اهدای نشان داود رشیدی برگزار گردید.
اولین نشان داود رشیدی در سومین دوره این مراسم به احمدرضا احمدی اهدا شد.
در این بخش هوشنگ کامکار روی صحنه دعوت شد و گفت: احمدرضا احمدی یکی از شاعران و ادیبان بزرگ ایران هستند. من با او در دانشکده هنرهای زیبا آشنا شدم. بعدها سی دی در گلستانه سهراب سپهری را تهیه کردم و احمدی دکلمه اثر را اجرا کرد. سی دی بعدی دور تا نزدیک بود که به شاعران قدیم و نوی ایران می پرداخت، کار بعدی نیز پوئم سمفونی مولانا بود.
وی در ادامه به همکاری های دیگر خود در عرصه موسیقی با احمدرضا احمدی اشاره نمود.
کامکار تأکید کرد: احمدرضا احمدی دایرهالمعارف زنده موسیقی ایران است.
سپس نشان رشیدی به احمدرضا احمدی اهدا شد. وی اظهار کرد: من زندگی ام را مدیون همسرم هستم. کارایی قلب من به 12 درصد رسید و به نوعی کارم تمام بود. دکتری عارف به من عمر دوباره داد و بعد از آن چند جلد کتاب نوشتم و به تازگی نقاشی کردن را آغاز نموده ام.
وی تأکید کرد: کاری که من کردم کار بچه های فقیر است، شاعر نویی را به من نشان دهید که فقیر نباشد. کسی که انگیزه نمایشنامه نویسی را به من داد، داود رشیدی بود. منزل رشیدی پناهگاه من و امیر نادری بود.
در ادامه دومین نشان این مراسم به علی نصیریان اهدا شد.
در این بخش ترانه علیدوستی روی صحنه حضور پیدا کرد. وی تأکید کرد: جوانان زیادی در سریال شهرزاد با آقای نصیریان بودیم ولی در نگاه ایشان هیچ تفاوتی بین ما نمی گذاشت. ایشان همواره در سکوت به همه ما یاری کرد.
وی یادآور شد: من با ایشان همبازی بودم ولی هیچوقت رو نداشتم با آقای نصیریان عکس بگیرم ولی امشب می خواهم این کار را انجام دهم.
سپس نصیریان روی صحنه حاضر شد و یادآور شد: این سومین بار است که از شخص جایزه یا یادبود می گیرم. اولین جایزه، جایزه فروغ فرخزاد، دومین جایزه یک موزیسین خارجی و سومین، همین نشان داود رشیدی است.
وی تأکید کرد: تأثیر داود رشیدی در تئاتر ایران بسیار مهم بود و نوع کارگردانی اش ورای روند رایج بود. من از داود رشیدی بسیار آموختم. خیلی خوشبختم که با او آشنا شدم و همکاری کردم.
نصیریان توضیح داد: کاری که خانم احترام برومند با هر ساله برای زنده نگه داشتن یاد داود رشیدی انجام می دهد، مهم است.
وی در بخش سرانجامی سخنان خود از همبازی بودن با ترانه علیدوستی ابراز خرسندی کرد.
سومین نشان نیز در این مراسم به مهتاب نصیرپور اهدا شد.
در این بخش محمد رحمانیان روی صحنه دعوت شد و گفت: سیمای ایران خیلی مدیون احمدرضا احمدی است. تئاتر ایران تئاتر ایران را بازآفرینی کردند و اگر نبود بهرام بیضایی، ساعدی و رادیرا نداشتیم. نصیریان در زنده نگه داشتن نمایشنامه نویسی ایران دارد.
وی تأکید کرد: 3 دهه است با مهتاب نصیرپور همکاری دارم و بیش از 2 دهه است که با هم زندگی مشترک داریم. انگیزه بسیاری از کارهای من، مهتاب نصیرپور بوده و هست.
رحمانیان خطاب به نصیرپور گفت: مهتاب بابت تمام این سال ها از تو سپاسگذارم. متأسفم برای سال هایی که به خاطر مسائل کاری من نتوانستی روی صحنه بیایی.
در این بخش مهتاب نصیرپور روی صحنه رفت و گفت: کمتر خوشحالم و بیشتر قدردان بانیان این مراسم و محمد رحمانیان به خاطر زندگی زیبایی که به من داد.
وی توضیح داد: ما با مسائل محیط زیستی روبرو هستیم. امیدوارم بتوانیم این سرزمین و خاک را آباد نگه داریم.
این مراسم با پخش صدای زنده یاد داود رشیدی به سرانجام رسید.
منبع: توریسم آنلاین