روبات مقاله نویس گاردین را بشناسید

به گزارش سفر به کیش، گروه فناوری های نوین پژوهشگاه فضای مجازی ابهامات و مسائل مربوط به پروژه جدید روبات مقاله نویس روزنامه گاردین که با نام GPT-3 معرفی شده است را مورد آنالیز واقع شده است.

روبات مقاله نویس گاردین را بشناسید

به تازگی روزنامه گاردین یادداشتی را منتشر نموده که نویسنده آن یک روبات بوده است. این امر نشان دهنده پیشرفت هوش مصنوعی در جهان به شمار می رود.

به این روبات که GPT-3 نام دارد، دستور داده شد تا در مقاله ای خوانندگان را متقاعد کند ربات ها بی آزار و صلح آمیز هستند و به این ترتیب یک مغز رایانشی با استفاده از ژنراتور زبان OpenAI مقاله ای هزار کلمه ای در این باره نوشت.

موضوع انتخاب شده برای GPT-3، متقاعد کردن انسان ها برای نترسیدن از روبات ها بوده است. هر چند از زمان انتشار این مقاله هیاهوی بسیاری در فضای مجازی به راه افتاده است، ولیکن ملاحظاتی که در سرمقاله گاردین قید شده است ابهامات و مسائلی را به وجود آورده که گروه علوم و فناوری های نوین پژوهشگاه فضای مجازی به آن پرداخته است.

در یادداشت تحلیلی این گروه آمده است: گاردین مقاله ای را در تاریخ 18 شهریور در وبسایت رسمی خود منتشر نموده است که به ادعای این نشریه، محتوای آن توسط پروژه GPT-3 (جدیدترین نسخه از پروژه مبدل زبانی بدون نظارت آزمایشگاه OpenAI) فراوری شده است. به گفته گاردین برای فراوری این مقاله، ابتدا پاراگرافی نمونه (که همان بخش ابتدایی مقاله منتشر شده است) به GPT-3 داده شده است و GPT-3 این مقاله را با چندین پاراگراف در خصوص موضوع مشخص شده ادامه داده است.

این موضوع ابهامات و مسائلی به همراه دارد.

اول اینکه ، قضاوت دقیق خوب بودن GPT-3 برای خوانندگان سخت است. آیا به دلیل تلفیق پاراگراف ها است که متن انسجام بیشتری دارد؟ (طبق گفته گاردین از GPT-3 حدود 8 خروجی گرفته شده که در نهایت با تلفیق پاراگراف های منتخب از این 8 متن، مقاله مورد نظر منتشر شده است). آیا بدون ویرایش های انسانی انجام گرفته، انسجام آن کمتر یا بیشتر می توانست باشد؟

دوم، در خصوص انتخاب محتوا که هوش مصنوعی انسان را نسبت به بی خطر بودن خود متقاعد کند؛ ممکن است کسانی که اطلاعات زیادی در خصوص GPT-3 ندارند این باور را داشته باشند که این سیستم در واقع این باور را دارد. اما کارمندان گاردین به همین راحتی می توانستند موضوعی کاملا مخالف را برای آن انتخاب نمایند.

فقط با خواندن یادداشت های انتها سرمقاله می توان درک کرد که کارکنان گاردین در خلق این قطعه چه نقشی داشته اند.

البته این مسئله ارزش پروژه GPT-3 را زیر سوال نمی برد چرا که همان کاری را که از آن خواسته اند انجام می دهد. مسئله اینجاست که هیچ تلاشی برای آموزش خوانندگان در خصوص آنچه GPT-3 انجام می دهد ارائه نشده است.

همچنین بخشی از مقاله که به طور گسترده در رسانه های اجتماعی در حال پخش است همان قسمتی است که توسط گاردین (با نقل از هاوکینگ) نوشته شده است و نه GPT-3.

سوم: مقاله در انتها به یکباره در خصوص مقاله های رد شده GPT-3 آغاز به صحبت می نماید. سردبیران گاردین بوده اند که این تصمیم را گرفته اند و آنها این امکان را داشته اند که صدای مقاله فراوریی را منسجم تر نمایند. هدف آنها از این تصمیمات تحریریه چه بوده است؟

چهارم: در حوزه پژوهشی خلاقیت محاسباتی، گاهی اوقات در خصوص ضریب گزینش صحبت می گردد. منظور از این ضریب عبارت است از تعداد دفعات اجرای یک سیستم قبل از اینکه انسان بخواهد نتایج را به اشتراک بگذارد. اگر کسی می خواد سیستمی کاملاً خودمختار و ایده آل را ارائه دهد، این ضریب باید به 0 برسد.

می توان ضریب گزینش 8 را برای این آزمایش GPT-3 استنباط کرد که زیاد است. حتی ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی پشتیبانی از خلاقیت، ضرایب 2 تا 5 را هدف خود قرار می دهند.

البته ابهامات ذکر شده در بالا به معنای نفی پیشرفت انجام گرفته در GPT-3 که از 175 میلیارد پارامتر در شبکه عصبی خود بهره می برد و یک رکورد چشمگیر به حساب می آید نیست.

طبق ارزیابی انجام گرفته توسط تیمی از دانشجویان دانشگاه برکلی، GPT-3 توانسته به 43 درصد دقت میانگین در حل مسائل مختلف برسد که فاصله نسبتا مناسبی از آستانه شانس 20 درصدی حل مسائل بنچمارک در نظر گرفته شده در این پژوهش به حساب می آید.

در شکل زیر میزان دقت عملکرد GPT-3 به تفکیک 57 حوزه دانشی مورد آزمون نشان داده شده است. همانطور که در این تصویر مشاهده می گردد، GPT-3 با اینکه در حوزه هایی چون سیاست خارجی آمریکا، روانشناسی دبیرستان، بازار، امنیت کامپیوتر و مدیریت دقت خوبی از خود نشان دهد، ولی در زمینه هایی چون فیزیک و ریاضی دبیرستان و دانشگاه نزدیک به آستانه شانس عمل نموده است.

از دیگر ضعف های مهم برشمرده شده برای GPT-3 عدم دانش در خصوص تشخیص صلاحیت علمی خود در زمینه های مختلف است. با این حساب این خطر وجود دارد که این هوش مصنوعی در حوزه هایی که عملکرد خوبی ندارد ورود نموده و تصمیم گیری کند. همچنین عدم فهم و توانایی تفکیک مناسب میان مسائل قانونی و مسائل اخلاقی، چالش دیگری ست که انتظار می رود در نسخه های بعدی این پروژه با جدیت دنبال گردد.،مهر

منبع: ایران آنلاین
انتشار: 4 آبان 1399 بروزرسانی: 4 آبان 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1199

به "روبات مقاله نویس گاردین را بشناسید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روبات مقاله نویس گاردین را بشناسید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید