تخم مرغ 100 ساله، غذای نفرت انگیز اما پر هوادار چینی ها!
به گزارش سفر به کیش، تخم مرغ 100 ساله در چین
هر کشوری غذاهای مخصوص به خود را دارد که شاید از نظر مردم کشورهای دیگر عجیب و حتی غیر قابل خوردن باشد، در این میان کشور چین یکی از آن کشورهاست که غذاهای عجیب و غریب کم ندارد. یکی از غذاهایی که در این کشور سرو می گردد و از نظر بسیاری چندش آور و حتی ترسناک، اما از نظر مردم چین بسیار محبوب و خوش طعم است، تخم مرغ 100 ساله نام دارد. با خبرنگاران همراه باشید:
شاید شنیدن نام غذایی به نام تخم مرغ 100 ساله بسیار عجیب باشد اما واقعا چنین غذایی در این کشور وجود دارد و حتی هواداران زیادی دارد. تخم مرغ 100 ساله نام غذایی است که چینی ها به آن پیدان می گویند، آنها در واقع تخم مرغ ها را چندین ماه در زیر خاک دفن می نمایند و بعد از چندی ماه بیرون می آورند تا آن را سرو نمایند. این تخم مرغ کاملا تغییر رنگ داده و زرده آن کاملا سیاه و سفیده آن به رنگ قهوه ای در می آید!
تخم مرغ 100 ساله شاید به نظر غذای نفرت انگیزی برسد اما واقعا طعم بدی ندارد و فقط کمی شور است، البته اگر بتوانید بوی آن را تحمل کنید! به علت قرار گیری طولانی مدت در محیط تاریک و نمناک، بوی آمونیاک می گیرد و کمی هم سفت می گردد.
البته همانطور که در بالا گفته شد، این تخم مرغ ها به 100 ساله معروف شده اند در صورتی که چند ماه در زیر خاک مدفون می شوند، ولی با نگاهی به آنها حتی یک لحظه هم شک نمی کنید که 100 سال در زیر زمین بوده اند. بعد از چند ماه نگهداری در محیط تاریک، این تخم مرغ ها کاملا لزج می شوند و قیافه ای ژله ای مانند به خود می گیرند.
چطور تخم مرغ 100 ساله درست کنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که عاشق تست طعم های عجیب و نو هستند و دیوانه این تجربه های نو اند، می توانید تخم مرغ 100 ساله بخورید. برای خوردن این غذا لازم نیست به خودتان زحمت بدهید و هزاران کیلومتر سفر کنید تا به چین بروید، در خانه خودتان می توانید آن را با چند مواد اولیه دم دستی تهیه کنید.
برای درست کردن این غذا، باید تخم تازه مرغ، بلدرچین و یا اردک را در ترکیبی از نمک، آبلیمو، خاکستر و خاک رس بخوابانید و آن را چندین ماه دفن کنید. بعد از چند ماه به آن سر بزنید و میل کنید.
یکی از رستوران دارهای معروف چینی درباره طبخ این غذا می گوید: بیشتر گردشگرانی که به چین می آیند، بعد از اینکه قیافه این تخم مرغ ها را می بینند حسابی می ترسند اما این کاملا طبیعی است و یک ترس فیزیولوژیکی است چرا که ایده آن درست شبیه پنیر کپک زده است، تخم مرغ 100 ساله شاید بوی وحشتناکی داشته باشد اما طعمش خوب است.
شاید فکر کنیم که برخی از غذاهایی که چینی ها می خورند، واقعا عجیب و غریب و در موارد زیادی غیر قابل تحمل است و حتی باعث بیماری می گردد، در صورتیکه اینطور نیست. آشپزهای چینی به نسبت آشپزهای غربی و بسیاری از کشورهای دیگر سابقه بیشتری دارند و نباید از یاد برد که بیشتر غذایی که امروز در کشورهای غربی می بینیم، روزگاری در چین سرو می شده اند…
منبع: الی گشت