راهنمای سفر به کهگیلویه و بویر احمد

به گزارش سفر به کیش، در قسمت اول راهنمای سفر نوروزی به استان کهگیلویه و بویر احمد، پس از نگاهی اجمالی به موقعیت، هزینه ها و معرفی هتل های شهرستان یاسوج، به معرفی یکی از شهرستان های پرطرفدار آن یعنی سی سخت و جاذبه های طبیعی و گردشگری آن پرداختیم. در ادامه با هم نگاهی به شهرستان های دیگر این استان و جاذبه های طبیعی آن ها خواهیم داشت.

راهنمای سفر به کهگیلویه و بویر احمد

دوگنبدان

دو گنبدان مرکز شهرستان گچساران است و مردم آن لر زبان و ترک زبان هستند.

آبشار گنج بنار

این آبشار در 7 کیلومتری شمال گچساران واقع شده است. آبشار گنج بنار که 30 متر ارتفاع دارد، آب خود را از چندین چشمه تامین می نماید. در حوالی این آبشار امامزاده ای قرار گرفته است که برای بومیان آنجا قابل بسیار احترام است. هر چند که گچساران هوایی گرم دارد، اما شما بدون شک می توانید از هوای مطبوع و خنک این منطقه لذت ببرید.

چهارطاقی خیرآباد

چهارطاقی خیرآباد بنای تاریخی به یادگار مانده از سلسه ساسانی اکنون در روستای ده ناصر در 50 کیلومتری گچساران واقع است. این اثر نمایانگر معماری اصیل ایرانی در دوره ساسانی است و مذهب، سیاست و نوع حکومت آن دوره را به خوبی به تصویر می کشد. اگر به تاریخ و آثار تاریخی علاقه دارید، بی تفاوت از کنار این بنا رد نشوید.

منطقه حفاظت شده کوه خامین

در 30 کیلومتری شرق دوگنبدان منطقه ای با وسعت 25671 هکتار پوشیده از درختان بلوط، زالزالک، ارژن، انجیر وحشی و... وجود دارد که زیستگاه بسیار مناسبی برای گونه های مختلف جانوری مانند پلنگ، خوک وحشی، سمور وحشی، خرس قهوه ای، گراز، سنجاب ایرانی، سمور، گرگ، خرگوش، کبک، شاهین، جغد، سارگپه پا بلند، کبوتر جنگلی، جغد، گرگ، خرگوش و شاهین است. متاسفانه خطر شکارچیان محلی و سنتی و چرای بیش از حد دام ها، این منطقه زیبا و بکر را تهدید می نماید.

دهدشت

دهدشت یکی دیگر از شهر های استان کهگیلویه و بویر احمد است که در منطقه گرراستای این استان واقع شده و مرکز شهرستان کهگیلویه است. بافت تاریخی این شهر که در ضلع جنوبی آن واقع شده مربوط به دوره ساسانی است. این بافت قدیمی که در قدیم به بلاد شاپور معروف بوده ، با وسعت 60 هکتار اکنون متروکه است و روی تپه ای بالای بافت تازه شهر قرار گرفته است. به علت قرار داشتن 7 امامزاده در 7 گوشه آن به شهر هفت گنبد نیز مشهور است.

کاروانسرای دهدشت

اگر به ضلع غربی بافت تاریخی دهدشت نگاهی بیندازیم، مجوعه ای را شامل یک کاروانسرای قدیمی، حمام، امامزاده ابراهیم و امامزاده جابر خواهیم دید. این اثر مربوط به دوره صفوی است.

مسجد چهل ستون

این بنا نیز در شمال بافت تاریخی دهدشت قرار گرفته است و جمله آثار دوره اسلامی و صفوی دهدشت است.

تنگه لیتون

این تفرجگاه منحصربه فرد مربوط به بخش دیشموک شهرستان کهگیلویه و در 165 کیلومتری دهدشت واقع شده است. غار های زیبا و بکر و آبشار های گوناگون، زیبایی این منطقه را دو چندان می نماید. این تنگه زیبا با شهر دیشموک 70 کیلومتر فاصله دارد و دارای جاده خاکی و راهی کوهستانی است که اگر علاقه مند به یک کوهپیمایی عالی هستید، این راستا برای شما گزینه مناسبی است. رودخانه پرآب آجم از این تنگه زیبا سرچشمه می گیرد و در تمام فصول سال آب این تنگه زیبا جاری است.

دشت راق

در 85 کیلومتری دهدشت منطقه ای با مساحت 50 هزار هکتار با پوشش گیاهی غنی از جاشیر، چویل، لاله واژگون، چوک، بیلهر، قارچ، ارزن و ... قرار گرفته است که زیبایی طبیعت آن مثال زدنی است. این منطقه دارای چشمه های فراوانی از جمله چشمه سیب، چشمه وهل و چشمه چرنگی است که همه در پایین دست آبشار تنگ مو (سرتوفال) پدید آمده است. راه دسترسی به این مکان زیبا آسفالته نیست و شاید علت بکر ماندن این منطقه عدم وجود همین جاده ماشین رو و دسترسی راحت به آن است.

لیکک

شهر لیکک مرکز شهرستان بهمئی در استان کهگیلویه و بویر احمد است.

دریاچه برم الوان

در 40 کیلومتری شهر لیکک بهمئی و 80 کیلومتری شمال غربی دهدشت دهستانی به نام سر آسیاب یوسفی واقع شده است که دریاچه پرآب برم الوان به این روستا رونقی خاص بخشیده است. حاشیه این تالاب دارای پوشش گیاهی انواع نی، گز، زالزالک، خارشتر، پسته وحشی، بادام کوهی و سایر گونه های نادر گیاهی است. کمپینگ اقامتی برم الوان در کنار تالاب، دارای امکانات رفاهی از جمله آلاچیق، سکوی نشیمن و سرویس بهداشتی است.

نقش برجسته تنگ سروک

این نقوش در 6 کیلومتری شهر لیکک واقع شده و مربوط به دوره اشکانی است. اگر به آثار تاریخی علاقه دارید، حتما این اثر را ببینید.

تنگ ماغر

وجود باغات و چشمه های آب شیرین، اردوگا ه تفریحی بسیار جذابی در 10 کیلومتری شهر لیکک پدید آورده است که در آن آثار تاریخی مربوط به دوره ساسانی وجود دارد.

باشت

باشت شهر دیگری در استان کهگیلویه و بویر احمد است که آثار و جاذبه های طبیعی فراوانی دارد. بدون شک ورود شما به این شهر خاطره ای فراموش نشدنی برایتان رقم خواهد زد.

آبشار خامی باشت

این آبشار که در راستا جاده باشت به چرام و در کنار روستای تل چگاه واقع شده، یک آبشار دائمی و از برترین و تماشای ترین جاذبه های طبیعی شهر باشت است. آبشار خامی در تنگه ای به نام تنگه برا قرار گرفته است و پوشیده از درختان زیبای بلوط، بیشه زار و چشمه سارها و رودخانه های فراوان است. پاداش شما بعد از 3 ساعت کوهپیمایی در تنگه برا، چشم انداز بی نظیر آبشار خواهد بود.

منطقه گردشگری شلالدون

در راستا ارتباطی جاده ترانزیت گچساران به شیراز، در 7 کیلومتری شهر باشت، با منطقه ای سرسبز و چشم نواز روبرو خواهید شد. پوشش گیاهی جنگلی وسیع با تپه ماهور ها و دره های زیبا، مسولان را بر آن داشت تا با ایجاد کمپینگ، اقدامات اولیه تفریحی را برای این منطقه فراهم نمایند.

اشکفت شاه پیچاب

حدود 50 کیلومتری و در شمالی ترین نقطه شهرستان باشت، در امتداد رشته کوه الورز، منحصربه فردترین آثار تاریخی مربوط به باشت و باوی را خواهید دید. درون غار اشکفت کتیبه ها، سنگ نوشته ها و بناهای تاریخی فراوانی وجود دارد. در کنار این آثار تاریخی رود بسیار زیبا و همواره روانی وجود دارد که جذابیت این منطقه را دو چندان می نماید.

پل تاریخی بریم (پرین)

در 8 کیلومتری قسمت شرق شهرستان باشت به به جای مانده پلی از دوره ساسانی به روی رود همواره جاری بریم می رسیم. این پل با عظمت که مورد توجه بسیاری از گردشگران داخلی و خارجی است در لیست آثار ملی به ثبت رسیده و مقداری از آن نیز بازسازی و بازسازی شده است.

چرام

این شهر مرکز شهرستانی یه همین نام یعنی چرام در استان کهگیلویه و بویر احمد است.

چشمه بلقیس چرام

این باغ و چشمه که یکی از مهتمرین جاذبه گردشگری و توریستی شهر چرام است، در فاصله 2 کیلومتری شرق شهر چرام واقع شده است. تماشا این مکان خالی از لطف نخواهد بود.

منبع: کجارو
انتشار: 17 بهمن 1400 بروزرسانی: 17 بهمن 1400 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1943

به "راهنمای سفر به کهگیلویه و بویر احمد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "راهنمای سفر به کهگیلویه و بویر احمد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید