به 200 شتاب دهنده زلزله در تهران نیازمندیم

به گزارش سفر به کیش، یکی از راهکارهای مهم کاهش خطرپذیری در کشورهای پیشرو در حوزه مدیریت بحران، راه اندازی سامانه های هشدار سریع است.

به 200 شتاب دهنده زلزله در تهران نیازمندیم

اوایل هفته جاری بود که طرح توسعه سامانه هشدار زلزله تهران با حضور شهردار پایتخت و مدیران شهری به بهره برداری رسید. سامانه ای که به گفته حناچی آمادگی های لازم را در سطح شهر به وجود می آورد تا حوادث در اسرع وقت به اطلاع شهروندان و مسئولان مربوطه برسد.

شهردار تهران درباره مزیت های این سامانه می گوید: نگهداری و به روزرسانی این سامانه ها از توجه بالایی برخوردار است، این سامانه ها می توانند هوشیاری ما را برای خدمات رسانی به شهروندان افزایش دهند.

طرح پایلوت سامانه هشدار سریع زلزله مشتمل بر 4 ایستگاه شتابنگاری در سال 92 در بخش شرقی گسل مشاء اجرا شده بود، در ادامه تکمیل این پروژه خرید 22 دستگاه شتابنگار جدید زلزله از سال گذشته در دستور کار نهاده شد و عملیات احداث و راه اندازی تجهیزات پایشی این سامانه به منظور تجزیه و تحلیل اولین سیگنال های دریافتی از زلزله بر روی گسل های اصلی اطراف شهر تهران به سرانجام رسیده که مورد بهره برداری قرار می گیرد.

با توجه به لرزه خیزی بالای محدوده تهران، احتیاج به انجام اقداماتی در جهت کاهش خطرپذیری این شهر است که در این ارتباط، یکی از راهکارهای مهم کاهش خطرپذیری در کشورهای پیشرو در حوزه مدیریت بحران، راه اندازی سامانه های هشدار سریع و انجام اقدامات مرتبط از جمله اتصال سامانه ها و قطع جریان سوخت، توقف قطارهای سریع و مترو و ... است.

گزارشهای دریافتی از زمین لرزه های ثبت شده در کشورمان به دو دسته زلزله های ثبت دستگاهی و زلزله های تاریخی تقسیم بندی شده است؛ استفاده از سامانه های ثبت دستگاهی از سال ها پیش در کشور مرسوم بوده و حالا این سامانه ها، زلزله های اتفاق افتاده ریز و درشت بسیاری را ثبت نموده است.

سامانه هشدار سریع زلزله یک امکان ارزشمند برای شهر تهران است

براساس این سامانه ثانیه هایی قبل از زمین لرزه می توان از وقوع آن آگاه شد و در صورت برخورداری از شبکه های ارتباطی و شیوه های واکنش اتوماتیک برحسب احتیاج، نسبت به اقداماتی همچون قطع جریان گاز و یا کاهش سرعت قطارها و مترو و در صورت فرهنگ سازی، هشدار سریع بر روی خطوط موبایل و رسانه های شنیداری و دیداری اقدام کرد.

رضا کرمی محمدی، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به طرح توسعه سامانه هشدار زلزله تهران، بیان کرد: سامانه هشدار سریع زلزله، در گذشته با یاری یک موسسه ژاپنی به صورت پایلوت در یک قطعه گسل مشاء تهران اجرا شد. سال گذشته نیز 22 شتاب نگار خریداری و بر روی گسل های اطراف تهران نصب شد؛ هر چه به محل وقوع زلزله نزدیک باشیم هشدار می تواند سریع باشد و در نتیجه اقدامات نسبت به وقوع زلزله می تواند سریع انجام گردد.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: ما به 200 شتاب دهنده زلزله در تهران احتیاجمندیم؛ بعد از زلزله های عظیم قطع برق داریم و یکی از تبعات آن قطعی برق بیمارستان ها است و این سامانه می تواند در این رابطه موثر باشد.

لزوم تهیه 46 دستگاه سامانه هشدار سریع زلزله برای پایتخت

کرمی محمدی ادامه داد: این سامانه هشدار سریع یک امکان ارزشمند برای شهر تهران به شمار می رود و باید این سامانه در قوانین آورده گردد که ارگان ها ملزم به استفاده از آن شوند. شهر هر چه هوشمند و دقیق تر باشد در نتیجه مدیریت شهری دقیق تر عمل می نماید و آسایش بیشتری برای مردم فراهم خواهد شد.

تهران در حال حاضر تنها 4 دستگاه سامانه هشدار سریع دارد. در حالی که شهر حدود 80 کیلومتر مربع پهنه گسلی دارد که 47 کیلومتر مربع آن در داخل شهر است و براساس مطالعات اجرا شده برای تهران با گسل های فعال، حداقل 50 ایستگاه برای سامانه هشدار سریع تهران مورد احتیاج است.

به گزارش شهر به نقل از خبرنگاران، سامانه تخمین خسارات زلزله تهران هم احتیاجمند حدود 100 ایستگاه برخط است که در حال حاضر 14 ایستگاه در این زمینه فعال است که این مسئله همت مسئولان مربوطه را برای تامین هر چه سریع تر سامانه های هشدار سریع زلزله می طلبد.

منبع: خبرگزاری آریا
انتشار: 22 آذر 1399 بروزرسانی: 22 آذر 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1303

به "به 200 شتاب دهنده زلزله در تهران نیازمندیم" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "به 200 شتاب دهنده زلزله در تهران نیازمندیم"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید