اشکنه یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی
به گزارش سفر به کیش، طرز تهیه اشکنه
در این مقاله از معرفی غذاهای ایرانی تصمیم رفتیم تا شما را اشکنه که یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانیان است و انواع مختلفی دارد آشنا کنیم. پس ار در پی یک غذای ساده و سنتی میگردید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید.
اشکنه یکی از غذاهای قدیمی ایرانی می باشد که معمولا به همراه نان میل می گردد. این وعده غذای تاریخچه ای طولانی دارد و ابتدا در نواحی خراسان پخت میشد. که در حال حاضر نیز در میان مردم مشهد و دیگر شهرهای خراسان و بعلاوه یزد هوادار زیادی دارد. این غدای سنتی در کل مخلوطی از سوپ یا روغن آبی است از آرد، سبزی و پیازداغ. که در ادامه بطور کلی طرز تهیه آن را به شما معرفی خواهیم کرد. البته نا گفته نماند که این خوارک پرهوادار در بیشتر منطقه ها به روش های مختلف درست می گردد که ما در این مقاله طرز تهیه اشکنه با سیب زمینی را برای شما قرار داده ایم.
انواع اشکنه
- اشکنه اوجز
- اشکنه اودوغ
- اشکنه سیب زمینی
- اشکنه پیاز
- اشکنه سیب زمینی پیاز
- اشکنه مرزنجوش
- اشکنه شیرازی
در تمام انواع ابتدا پیاز خُرد شده در روغن سرخ می گردد و سپس دیگر مواد به آن افزوده می گردد. که رایج ترین نوع آن، اشکنه سیب زمینی می باشد.
مواد لازم
- تخم مرغ 4 عدد
- پیاز درشت 1 عدد
- آرد 2 قاشق غذاخوری
- سیب زمینی میانه 2 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 قاشق غذاخوری
- شنبلیله خشک شده 1 قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
- روغن به میزان لازم
طرز تهیه
برای تهیه اشکنه سنتی ابتدا پیاز را پوست می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در قابلمه ای کمی روغن می ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا داغ گردد و بعد پیازها را در قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم و صبر می کنیم تا پیازها نرم و و طلایی شوند.
سپس پیازها را یک طرف تابه جمع می کنیم واگر در قابلمه هنوز روغن هست که بهتر اگر نیست کمی روغن در قابلمه می ریزیم و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و در روغن تفت می دهیم تا روغن کاملا قرمز گردد و رب گوجه فرنگی بوی خامی ندهد.
مواد را با پیاز ها مخلوط می کنیم و مجددا تفت می دهیم و کمی زردچوبه، فلفل سیاه و نمک روی پیاز و رب گوجه فرنگی می پاشیم و شنبلیله خشک شده را می افزاییم و مواد را مخلوط می کنیم و آن وقت آرد را کم کم اضافه می کنیم.
مواد را پیاپی تفت می دهیم تا آرد در مواد گلوله نگردد. در همین مرحله سیب زمینی ها را پوست بگیرید و به صورت مربع های کوچک در غذا می ریزیم و زمانیکه مایه اشکنه یکدست شد 3 لیوان آب به مواد اضافه می کنیم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب هر چه زودتر به جوش بیاید.
سپس تخم مرغ ها را داخل قابلمه می شکنیم و هم می زنیم تا خودش را بگیرد و سفت گردد.سپس که آماده شد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و اشکنه را در ظرف مود نظر می کشیم و با نان ترید می کنید.
- بریانی اصفهان ، یکی از معروفترین غذاهای اصفهان
- آلبالو پلو ، غذایی لذیذ و مجلسی + طرز تهیه
- آش گوجه فرنگی از خوشمزه ترین آشهای ایرانی