نحوه کاشت گل مینا در گلدان و نگهداری از آن

به گزارش سفر به کیش، مناسب ترین روش برای کاشت گل مینا، کاشت بذر گیاه در اوایل بهار است تا در تابستان شاهد گل های زیبای آن باشید. گل مینا به نور فراوان خورشید، آبیاری متوسط و خاک لومی حاصلخیز احتیاج دارد. در صورت کاشت گل مینا در گلدان و تامین شرایط محیطی مورد احتیاج، گیاه تا سه سال گل خواهد داد.

نحوه کاشت گل مینا در گلدان و نگهداری از آن

خبرنگاران | سرویس گیاهان و حیوانات - گل مینا یا گل خبرنگاران ای از گلهای فصل تابستان است که کاشت و نگهداری از آن در باغچه و گلدان به آسانی میسر است. این گل زیبا علاوه بر جنبه زینتی، مصارف درمانی گسترده ای داشته و در طب سنتی و صنعت داروسازی کاربرد دارد. در این بخش شما را با نحوه کاشت گل مینا در گلدان، نگهداری و شرایط محیطی مورد احتیاج این گیاه آشنا می کنیم. لطفا با ما همراه باشید.

نحوه کاشت گل مینا و تکثیر آن

نحوه تکثیر گل مینا به دو طریق کاشت بذر و تقسیم بوته است. بهترین زمان برای کاشت گل مینا، اوایل بهار و مناسب ترین روش برای کاشت گل مینا، به وسیله بذر گیاه است. مراحل کاشت گل مینا در گلدان به توضیح زیر می باشد:

  1. گلدان کوچکی را انتخاب و آن را با خاک سبک و غنی از مواد آلی پر کنید.
  2. بذر گل مینا را از مراکز مطمئن تهیه و از داشتن قوه نامیه بذر اطمینان حاصل کنید.
  3. بذر گل مینا را در عمق دو تا سه سانتی متری از سطح خاک بکارید. اگر از گلدان های کوچک فانتزی استفاده نموده اید، در هر گلدان یک بذر بکارید و اگر از گلدان های مستطیلی شکل مخصوص تراس استفاده می کنید، حداقل فاصله بین دانه ها را 24 سانتی متر در نظر بگیرید.

  4. برای زهکشی بهتر می توانید، دو یا سه سوراخ در کف گلدان ها ایجاد کنید، زیرا تجمع و باقی ماندن آب در گلدان باعث از بین رفتن و پوسیده شدن ریشه های گل خواهد شد.
  5. بعد از کاشت گل مینا، خاک را به طور کامل آبیاری کنید و گلدان ها را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید.
  6. گل های مینا، برای رشد، احتیاجمند نور کامل خورشید هستند و ضروری است، حداقل چهار ساعت در روز در برابر نور خورشید قرا گیرند.
  7. گلدان ها را دو تا سه بار در هفته، آبیاری کنید و قبل از هر بار آبیاری دقت کنید، خاک گلدان خشک باشد.
  8. حدود 5 الی 10 روز بعد بذرها سبز می شوند و گیاه شما در اوایل تابستان به گل خواهد رفت.
  9. گفتنی است، بیشتر انواع گل مینا دائمی یا سه ساله بوده و برای سال های بعد هم باقی می ماند و هر سال گل می دهد.

نکته: چنانچه قصد دارید برای سال های بعد کاشت گل مینا را به وسیله تقسیم بوته و پاجوش های گیاه انجام دهید، می توانید پاجوش ها را در بهار و پاییز سال بعد از بوته جدا نموده و در گلدان جداگانه بکارید. توجه داشته باشید، گل مینا را در زمستان و پس از این که برگ هایش ریخت، هرس کنید تا شادابی و کیفیت گل ها برای سال بعد حفظ گردد.

تعیینات گل مینا

گل مینا گیاه علفی و چند ساله ای است که انواع مختلفی داشته، بسته به گونه آن دارای ارتفاعی از 10 تا 150 سانتی متر است. گل مینا در جنگل و دشت ها به طور وحشی می روید. این گل در کشور ما در دشت های غرب کشور به حال خودرو یافت می گردد و در فضای سبز شهری و گلکاری ها نیز کاشت آن صورت می گیرد. گل مینا همچنین از خواص دارویی خوبی برخوردار است و طبق نظریه متخصصان، درمان خوبی برای سردرد های میگرنی است. فصل باز شدن گل های مینا، از اوایل تابستان تا پاییز است.

از تعیینات ظاهری گل مینا، داشتن ساقه ای به شکل قائم، ساده یا منشعب است. برگ های قاعده ساقه آن ساده و دارای کناره های دندانه دار با همواری های تعیین و بریدگی های نسبتا عمیق است. گل ها در رنگ های سفید، زرد، صورتی و بنفش دیده میشوند. این گل نیز مانند گل همواره بهار هر زمان، هوا نامساعد و طوفانی است جمع شده و در مواقعی که هوا خوب باشد، باز می گردد. این گیاه از انواع گیاهان سه ساله است و حدود سه یا چهار سال پس از کاشت اولیه گل می دهد.

شرایط محیطی مورد احتیاج کاشت گل مینا و نگهداری از آن

  • خاک: خاک لومی برای کاشت گل مینا مناسب است، همچنین شما می توانید از خاک های سبک غنی از کود و مواد آلی نیز برای کاشت گل مینا در گلدان بهره ببرید.
  • دما: دمای مناسب برای جوانه زنی بذر گل مینا 21 تا 22 درجه سانتی گراد است. گل مینا، تحمل سردی هوا تا منفی 6 درجه سانتی گراد را دارد، ولی بهتر است در معرض باد های سرد و خشک قرار نگیرد.
  • آبیاری: یک تا دو بار آبیاری در طول هفته برای گیاه مناسب است. توجه داشته باشید خاک گلدان در فاصله دو آبیاری خشک شده باشد. در صورت بالا بودن دما می توانید روزانه دو بار گیاه را غبارپاشی کنید.
  • نور: گل مینا برای داشتن رشد بهینه احتیاج به نور کامل آفتاب دارد و ضروری است حداقل چهار ساعت در روز در برابر نور خورشید قرا گیرد.
  • کوددهی: دادن کود سالیانه به گیاه به رشد بهتر گل یاری خواهد نمود. به این منظور استفاده از کود کمپوست در اطراف ریشه گیاه توصیه می گردد.
  • آفات و بیماری ها: گل مینا به شته ها، کنه، حلزون و نماتد حساس است، پس چنانچه نشانه ای مشاهده کردید، سریعا اقدام کنید.
منبع: setare.com
انتشار: 9 اسفند 1399 بروزرسانی: 9 اسفند 1399 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1453

به "نحوه کاشت گل مینا در گلدان و نگهداری از آن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نحوه کاشت گل مینا در گلدان و نگهداری از آن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید