ماجرای ضد فیلتر شدن تلگرام چیست؟
به گزارش سفر به کیش، چند روزی است که حرف و حدیث در مورد رفع فیلتر شدن تلگرام در شبکه های اجتماعی پیچیده است. اما جریان از چه قرار است؟
به گزارش خبرنگاران به نقل از روزنامه خراسان، پیام رسان تلگرام از 10 اردیبهشت سال گذشته و با حکم بازپرس وقت شعبه دوم دادسرای فرهنگ و رسانه تهران فیلتر شد. از آن زمان تا به امروز بخشی از کاربران به برخی پیام رسان های دیگر همچون واتس آپ کوچ کردند، اما همچنان بخش زیادی از کاربران تلگرام در آن باقی مانده اند و با استفاده از فیلترشکن از این پیام رسان استفاده می کنند. حالا یکی دو روزی است که خبر ضد فیلتر شدن تلگرام در میان کاربران شبکه های اجتماعی دست به دست می شود.
- اصل ماجرا چیست؟
اما اصل ماجرا را از یک کارشناس ارشد شبکه و زیرساخت جویا شدیم. وی در این باره گفت: به نظر می رسد این اتفاق خیلی برنامه ریزی شده از سوی تلگرام نیست؛ زیرا سال های گذشته نیز اتفاق مشابهی برای یوتیوب و فیس بوک افتاد.
وی افزود: برای فیلتر کردن باید پروتکل و یا آی پی فیلتر شود. در ایران برای فیلتر کردن، از روش فیلترینگ هوشمند استفاده می شود.
وی ادامه داد: در ایران بر اساس DNS یا همان اسم دامنه، فیلترینگ انجام می شود. به گونه ای که آدرس آی پی که برگردانده می شود، ناصحیح است.
- موضوع عجیب و غریبی نیست
وی اظهار کرد: اگر با روشی به آدرس آی پی صحیح برسید، مرورگرها تا زمانی این اطلاعات را در خود ذخیره می کنند و آن سایتی که فیلتر بوده، تا زمانی کار می کند. این اتفاق پیش از این برای سایت های یوتیوب و فیس بوک نیز که در ایران فیلتر هستند، افتاده بود.
این کارشناس ارشد شبکه و زیرساخت ادامه داد: احتمالا تلگرام در حال استفاده از دامنه های جدیدی است و به همین دلیل، این امکان برای کاربران فراهم شده است و موضوع عجیب و غریبی نیست؛ اما با به روز شدن سیستم فیلترینگ ایران، دیگر این اتفاق نمی افتد. وی گفت: اگر دسترسی به تلگرام بدون فیلترشکن، به صورت فنی امکان پذیر می شد، حتما شرکت تلگرام این موضوع را اعلام می کرد.
منبع: همشهری آنلاین