سیگنال های متناقض از پکن و واشنگتن

به گزارش سفر به کیش، ایالات متحده که تصمیم گرفته بود تا از فناوری آمریکایی ها در برابر چین محافظت به عمل آورده بود، رای به توقف بازپرسی ها و آنالیزپرونده ها داد. این پرونده ها از سوی اف بی آی، علیه پنج دانشمند چینی اجرا شده بود. به گزارش الجزیره، هواداران آزادی های مدنی، نحوه آنالیز ها به وسیله اف بی آی را غرض آلود و همراه با اغراض نژادی خوانده اند و در خصوص تاکتیک های بازرسی های اف بی آی ابراز تردید نموده اند.

سیگنال های متناقض از پکن و واشنگتن

با ما همراه باشید و با تور ارزان چین از شگفت انگیزترین کشور دنیا دیدن کنید بر روی دیوار چین سلفی بگیرید، از قصر ممنوعه دیدن کنید و در خیابان شانگهای پیشرفته ترین آسیا قدم بزنید.

به همین منظور روز پنج شنبه وزارت دادگستری ایالات متحده در اقدامی قابل توجه، مانع تحقیقات بیشتر درخصوص پنج پرونده باز شده از سوی اف بی آی گرفت. این پنج دانشمند به اتهام کلاهبرداری های مربوط به ویزای آمریکا سال گذشته دستگیر شده بودند و علیه آن ها در دادگاه های فدرال دادخواست هایی تشکیل شده بود. اما تمام متهمان این پرونده درخصوص جعل ویزا و کلاهبرداری تبرئه شدند.

لغو این دادخواست ها همزمان شده است با سفر وندی شرمن، معاون نو وزارت خارجه ایالات متحده به چین که قرار است امروز و فردا را در این کشور سر کند. هر پنج دستگیری حدود یک سال پیش و زمانی رخ داد که روابط ایالات متحده و چین در پایین ترین سطح خود قرار داشت و اکنون دو اقتصاد عظیم دنیا در کوششند تا از یک رابطه آشفته بیرون بیایند. این در حالی است که چین بیان کرد، در واکنش به تحریم های اخیر آمریکا علیه مقامات چینی در هنگ کنگ، تحریم هایی را علیه بعضی از مقامات آمریکایی از جمله ویلبر راس، وزیر سابق بازرگانی آمریکا اعمال کرد.

این تحریم ها نخستین تحریم هایی هستند که چین تحت قانون نو مقابله با تحریم های خارجی اعمال نموده است و چند روز پیش از سفر وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه آمریکا به چین در بحبوحه روابط مخدوش این دو کشور صورت گرفتند. چین بعلاوه تحریم های متقابل نامشخصی را علیه نمایندگان کنونی و سابق یکسری از نهاد ها و سازمان ها از جمله کمیسیون کنگره ای-اجرایی در خصوص چین و کمیسیون آنالیز مالی و امنیتی آمریکا-چین اعمال کرد.

دیگر نهاد های ذکر شده در این لیست شامل موسسه دموکراتیک ملی برای امور بین المللی، موسسه بین المللی جمهوری خواستار، دیده بان حقوق بشر و کمیسیون دموکراسی هنگ کنگ مستقر در واشنگتن هستند. وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای گفت: طرف آمریکایی یک به اصلاح توصیه نامه تجاری درخصوص هنگ کنگ درست کرد، بدون دلیلی و مدرک محیط تجاری و بازرگانی هنگ کنگ را آشفته کرد و به صورت غیرقانونی مقامات چینی در هنگ کنگ را تحریم کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: این اقدامات به طور جدی قوانین بین المللی و اصول اساسی روابط بین المللی را نقض کرد و به طور جدی در امور داخلی چین دخالت کرد. جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید در کنفرانسی خبری گفت، این اقدام چین مانع آمریکا نخواهد شد؛ اقدامی که پس از آن صورت گرفت که واشنگتن هفته گذشته توصیه نامه تجاری را درخصوص هنگ کنگ صادر و تحریم هایی را علیه تعدادی از مقامات چینی به خاطر اقدامات سرکوب گرایانه پکن علیه دموکراسی در این دولت شهر اعمال کرد.

وی اضافه کرد: این اقدامات نوترین نمونه هایی هستند که نشان می دهند پکن چطور شهروندان، شرکت ها و سازمان های جامعه مدنی را به اسم راهی برای ارسال پیغام های سیاسی تنبیه می نماید. این اقدامات خطرات جدی را که دولت آمریکا نسبت به ان ها هشدار داده بود، نشان می دهند. این در حالی است که ویلبر راس هنوز در این خصوص هیچ اظهارنظری ننموده است.

این دومین بار در امسال میلادی است که چین تحریم هایی را علیه مقاماتی که تحت دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا خدمت نموده بودند، اعمال نموده است؛ دولتی که یک موضع سفت و سخت علیه پکن اتخاذ نموده بود و در مسائل تجاری، بازرگانی، حقوق بشری و دیگر مسائل مقابل آن ایستاده بود.

زمانی که جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا در ماه ژانویه سوگند یاد کرد، چین تحریم هایی را علیه پمپئو، وزیر امور خارجه در حال کناره گیری و 27 تن دیگر از مقامات ارشد دونالد ترامپ اعمال کرد. دولت بایدن این اقدام را غیرموثر و نگران کننده دانست. بایدن در کوشش است تا متحدان و شرکا را برای مقابله با آنچه کاخ سفید آن ها را سیاست های مالی و خارجی تهدیدآمیز چین می داند، متحد کند.

منبع: فرارو
انتشار: 9 مرداد 1400 بروزرسانی: 9 مرداد 1400 گردآورنده: kishnet65.ir شناسه مطلب: 1726

به "سیگنال های متناقض از پکن و واشنگتن" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سیگنال های متناقض از پکن و واشنگتن"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید